جذب سرمایه‌گذاری از چین جایگزین واردات کالای چینی شود

چه کسی پاسخگوی واردات با کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف است؟
9 مهر 1395
بهترین راهکار برای چالش اقتصادی کشور اقتصاد مقاومتی است
9 مهر 1395

جذب سرمایه‌گذاری از چین جایگزین واردات کالای چینی شود

خبرگزاری تسنیم پنجشنبه 8 مهر 95 شناسه خبر 1199757 : یک فعال اقتصادی ‌با بیان اینکه به جای واردات از چین می‌توانیم به جذب سرمایه گذاری مستقیم از چین فکر کنیم، گفت: چینی‌ها برای رفع مشکل اشتغال توجه به تولید داخلی را سرلوحه کار خود قرار داده اند.
خسرو نصیری‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به برگزاری شصت و هفتمین سالگرد استقلال جمهوری خلق چین گفت: رویکرد تعاملات اقتصادی ایران و چین را باید با یک استراتژی جدید تغییر داد.

وی ادامه داد: چین تا سال 2020 میلادی به بزرگترین سرمایه گذار خارجی در جهان تبدیل خواهد شد. نتایج تازه‌ترین تحقیقات حاکی از آن است که چین تا سال 2020 میلادی میزان سرمایه گذاری خارجی خود را از6 هزار و 400 میلیارد دلار به 20 هزار میلیارد دلار افزایش خواهد داد. گزارش‌های موسسه مطالعات چین نشان‌دهنده این است که سهم سرمایه گذاری مستقیم خارجی چین در جهان رو به افزایش است.

نصیری‌زاده بیان کرد: با توجه به اینکه چین یکی از کشورها با بیشترین میزان سرمایه‌گذاری در جهان است، پیش بینی‌ می‌شود حجم سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی کشور به 2 هزار میلیارد دلار افزایش یابد. معتقد هستم که علاوه بر فرصت‌های تازه ای که در اروپا و آمریکا برای حوزه انرژی وجود دارد، در آسیا نیز یک نگاه ویژه ای وجود دارد. ” طرح کمربند اقتصادی جاده ابریشم و جاده دریای قرن ٢١” از جمله ابتکارهایی است که چینی‌ها در سال 2013 مطرح کردند. به نظر می رسد این دو طرح در سیزدهمین برنامه 5ساله اقتصادی چین از 2016تا2020 یعنی تا ایران 1400 به اجرا در بیایند. راهبرد سرمایه گذاری ملی این کشور در این دوره تعیین می‌شود. این طرح بزرگترین طرح سرمایه گزاری چین است، در این طرح چینی‌ها قصد دارند شبکه ای را طراحی کنند که از جاده های فرا سرزمینی خطوط آهن، لوله های نفت، گاز و مسائل زیرساختی از مرکز چین آغاز و در سراسر آسیا میانه گسترش یابند.

وی افزود: بانک سرمایه‌گذاری زیرساخت آسیایی که هم اکنون نزدیک به 52کشور از نقاط مختلف در آن عضو شده‌اند، علاوه بر آن که رقیبی قدرتمند برای بانک جهانی محسوب می‌شود، می‌تواند با تغییر معادلات قدرت در اقتصاد بین‌الملل، سطح نفوذ آمریکا را کاهش دهد.

نصیری زاده گفت:با توجه به اینکه اصل 44قانون اساسی در اولویت برنامه های کشور است، می توانیم به جای واردات کالا از چین ، به جذب سرمایه گذاری مستقیم از چین فکر کنیم. یعنی به جای اینکه طرح واردات بی رویه از چین را دنبال کنیم، باید به دنبال جذب سرمایه گذاری مستقیم از چین باشیم.

این فعال اقتصادی در بیان مزیت‌های ایران گفت:ایران کریدور کم‌هزینه برای انتقال منابع انرژی در منطقه است، ایران متروپول انرژی در منطقه است. ایران دومین منابع گاز جهان در منطقه را دارد و ایران 15سطح آب و خاکی دارد. 600 میلیون بازار مصرف در ایران و اطراف ایران وجود دارد که می تواند بازار مناسبی برای سرمایه گذاری چینی‌ها باشد. چینی‌ها از طریق ایران می توانند صادرات مجدد داشته باشند.ایران هجدمین قدرت اقتصادی جهان را داراست. ایران به عنوان یک مرکز و شاهراه اساسی در منطقه بین اروپا و آسیا و منطقه خاورمیانه به عنوان مرکز باختر می تواند جایگاه مناسبی برای جذب سرمایه گذاری خارجی باشد.

وی با بیان اینکه جذب سرمایه گذاری چینی‌ها در ایران نیازمند تغییر رویکرد وزارت امور خارجه است گفت:امروزه صنایع کوچک می توانند زود بازده در منطقه باشند، امروز ایران از امنیت لازم برای جذب سرمایه گذاری خارجی برخوردار است.

این فعال اقتصادی در بیان اینکه راهکار چینی ها در اشتغال زایی چیست؟ گفت: چینی‌ها با توجه به حجم بالای جمعیت چاره ای جز توجه به تولید داخل و بحران بیکاری نداشتند،چرا که بحران بیکاری امنیت چین را از بین می‌بردو ارتش بیکاران در چین بر ارتش نظامی غلبه می‌کرد و چین مغلوب ارتش بیکاران خود می‌شد لذا تصمیم گرفتند محصولات دست ساز خود را با قمیت پایین و قابل رقابت با کالاهای دیگر جهان در سراسر جهان از آمریکای شمالی تا آمریکای لاتین، از اروپا تاآفریقا و آسیا گسترش دهند و این فرصت مناسبی است تا ایران نیز نگاه اقتصادی خود را متناسب با این رونق اقتصادی تغییر دهد و به جای واردات از چین به جذب سرمایه گذاری مستقیم بپردازد.