واردات بی رویه مانع رشد صنعت نوشت افزار در کشور شده است

پول کالای صادراتی باید در چند کشور حواله شده تا به ایران برسد
13 شهریور 1396
بازار پوشاک را مفت و مجانی واگذار کردیم
13 شهریور 1396

واردات بی رویه مانع رشد صنعت نوشت افزار در کشور شده است

خبرگزاری تسنیم دوشنبه 13 شهریور 96 شناسه خبر 1509852 : مدیرعامل مجمع نوشت افزارهای ایرانی اسلامی با اشاره به واردات ۷۰ درصدی نوشت افزار مصرفی در کشور گفت: به دلیل واردات گسترده، کسی رغبتی به سرمایه گذاری در این بخش ندارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سعید حسینی اظهار داشت: گردش مالی سالانه نوشت افزار در بازار ایران 4 هزار میلیارد تومان است که 70 درصد این ظرفیت از خارج کشور به صورت قانونی یا قاچاق وارد می‌شود.

مدیرعامل مجمع نوشت افزارهای ایرانی اسلامی افزود: سالانه بیش از 150 میلیون جلد انواع دفترچه و میلیون‌ها قلم کیف، جامدادی، مداد و خودکار در کشور مصرف می‌شود که بخش عمده‌ای از آن‌ها از خارج وارد می‌شود درحالی که واحدهای تولیدی در داخل کشور با ظرفیت بسیار پایین‌تر از ظرفیت اسمی خود فعال هستند.

وی خواهان حمایت جدی دولت از تولید کنندگان انواع نوشت افزار داخلی شد و افزود: دولت می‌تواند از طریق مبارزه با قاچاق و همچنین وضع مقررات گمرکی در حوزه واردات نوشت افزارهای بی کیفیت که سلامت دانش آموزان را نیز با خطر مواجه می‌کند، از ورود کالاهای خطرناک و بی کیفیت جلوگیری کند.

حسینی، گسترش برخی بیماری‌های پوستی بین دانش آموزان را در سالهای گذشته یکی از پیامدهای ورود نوشت افزارهای با کیفیت بسیار پایین و بیماری زا دانست و افزود: خوشبختانه چند وقتی است که مسئولان به موضوع سلامت این محصولات توجه بیشتری دارند.

مدیرعامل مجمع نوشت افزارهای ایرانی اسلامی خاطر نشان کرد: در برخی محصولات نوشت افزاری از جمله دفترچه، خودکار، مداد، جامدادی و کیف و کوله، ظرفیت لازم برای تامین نیاز داخل در کشور وجود دارد، اما در برخی صنایع از جمله ساخت اتود نیازمند سرمایه گذاری و ایجاد خط تولید این محصول در کشور هستیم.

وی افزود: به عنوان مثال با ایجاد یک خط تولید 500 میلیون تومانی، نیاز کشور به اتود (مداد نوکی) برطرف می‌شود، اما بدلیل واردات گسترده این محصول، کسی رغبتی به سرمایه گذاری در این بخش ندارد.