دولت قوانین مرتبط با حمایت از تولید ملی را اجرا نمی‌کند/ خطر افزایش تعرفه واردات

سود بالای بانک‌ها تولید را تعطیل کرد/مجلس ابزار نظارت بر بانک مرکزی ندارد
23 فروردین 1396
“داروگر” ۹۰ ساله هم تعطیل شد؟
23 فروردین 1396

دولت قوانین مرتبط با حمایت از تولید ملی را اجرا نمی‌کند/ خطر افزایش تعرفه واردات

خبرگزاری تسنیم یکشنبه 20 فروردین 96 شناسه خبر 1373334 : عضو کمیسیون ویژه تولید ملی با بیان اینکه دولت قوانین مرتبط با تولید ملی را اجرا نمی‌کند، گفت: افزایش تعرفه ‌های وارداتی علاوه بر افزایش درآمدهای دولتی، تنها سطح عمومی قیمتها را افزایش می‌دهد.
هادی قوامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران پویا؛ با اشاره به این موضوع که برای نجات اقتصاد کشور باید هزینه‌های حمایت از تولید داخل پرداخت شود، گفت: زمانی که دولت بخواهد از تولید ملی حمایت کند، ورود کالای مشابه داخل کشور را ممنوع می‌کند نه اینکه تعرفه ها را افزایش دهند.

قوامی ادامه داد، افزایش تعرفه‌های وارداتی، به صورت ظاهری درآمدهای دولتی را افزایش می‌دهد، اما وارد کننده نیز با قیمت بیشتر کالای خود را در بازار بدون رقیب داخلی به فروش می‌رساند و در این بین بیشترین ضرر را مردم می‌کنند.

وی افزود، زمانی تولید کننده داخلی تقویت می شود که ورود کالای مشابه خارجی به کشور ممنوع شود، تنها در این صورت است که میتوان گفت از تولید کننده می تواند خود را مهیا تولید و اشتغال کند در غیر این صورت واردکننده کالای خارجی با افزایش قیمت اقدام به فروش کالای خود در بازار داخلی می‌کند.

به گفته این عضو کمیسیون برنامه و بودجه، دولت قوانین مرتبط با حمایت از تولید داخلی را اجرا نمی‌کند. به عنوان مثال قانون حداکثر استفاده از تولید داخلی تصویب شده است، دولت باید در پروژه های صنعتی وقتی نمونه داخلی وجود دارد نیاز خود را از این محل تامین کند در غیر این صورت واردات انجام دهد اما ما شاهد هستیم که این اتفاق نمیافتد.

مصری با بیان اینکه وقتی واردات کالای مشابه داخلی ممنوع شود، کارخانه داخلی میتواند به ظرفیت اسمی خود بازگردد،  با افزایش حجم تولید، هزینه متوسط تولید افزایش یافته و در این صورت سود کارخانه افزایش یافته حالا دولت می تواند از تولید کننده مالیات 25 درصدی نیز اخذ کند و کاهش درآمد تعرفه وارداتی خود را از این محل جبران کند.

عضو کمیسیون ویژه تولید ملی خاطر نشان کرد، کشور ژاپن صد سال قبل به مدت 30 سال دربهای کشور خود را به روی واردات بست و نتیجه آن امروز دیده می شود، همچنین چینی‌ها هم ازهمین سیاست پیروی کرده اند و همین امروز هم در رقابت با آمریکاییها سیاست مشابه را به کار می‌برند.