دولت به جای تفکیک وزارت صمت فکری به حال مشکلات تولید کند

فکری به حال صنعت سیمان کنید؛ ۳۰ میلیون تن مازاد تولید داریم
28 اردیبهشت 1398
چرا خودروسازان که ۳ برابر قیمت جهانی خودرو فروختند، ۵۰هزار میلیارد تومان بدهی دارند؟
7 خرداد 1398

دولت به جای تفکیک وزارت صمت فکری به حال مشکلات تولید کند

خبرگزاری تسنیم یکشنبه 29 اردیبهشت 98 : به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سید عبدالوهاب سهل آبادی رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به معایب تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنعت و معدن ، اظهارداشت: در یک مقطع زمانی دولت وقت به دنبال این بود که وزارت بازرگانی و صنعت و معدن را جدا کند. در آن زمان اکثر فعالان اقتصادی معتقد بودند این تفکیک به نفع کشور نیست  زیرا سابقه نشان داده وزارت بازرگانی یک وزارتخانه ی بزرگ با شرکت ها و زیر مجموعه های عریض و طویل خواهد بود.

وی اضافه کرد: امروز هم مدتی است تفکیک این دو وزارتخانه بر سر زبان ها افتاده که باز هم مخالف هستیم زیرا ادغام این دو وزارت خانه به این دلیل صورت گرفت که هم هزینه های دولت و نیروی انسانی کاهش پیدا کند و هم اینکه چابکی و هماهنگی در اتخاذ تصمیمات و اقدامات اقتصادی دولت بیشتر شده و تناقضات و تعارضات بین تولید و تجارت به حداقل برسد و این همان تجربه کشورهای موفق تر از ما بوده است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به این موضوع که جداسازی تاثیر ویژه‌ای در تنظیم بازار ندارد، گفت: باید مدیریت دولت در بخشهای اقتصادی بهبود پیدا کرده و هماهنگ تر شود و دولت به جای صحبت کردن و صرف انرژی در مورد تفکیک وزارت بازرگانی از صنعت و معدن بهتر است به دنبال راهکارهایی برای حل مشکلات واحدهای تولیدی و واردات و صادرات و مسایل ارزی و تامین مالی بنگاهها باشد . اصرار بر این کار جز اتلاف منابع مالی و وقت کشور و اضافه شدن هزینه های جاری دولت عایدی نخواهد داشت.

وی افزود: شنیده ام که برخی منتقدین دولت می گویند چون دولت در برطرف کردن مشکلات اقتصادی ناتوان است، با این تفکیک می خواهد تا مدتی فکرها را درگیر وزیر و وزارتخانه جدید کند و مطالبه گری مردم از دولت کاسته شود! هر چند با این نگاه چندان موافق نیستم ولی معتقدم در این مقطع زمانی نباید با به هم ریختن ساختارهای فعلی، وقت را تلف کرد ولی می توان با بازبینی جدی در فرآیندها و بروکراسی اداری حاکم بر ادارات متولی اقتصاد و اصلاح شیوه تصمیم گیری و نحوه انجام کارها، هم در تصمیم گیری ها همگون تر و چابک تر عمل کرد و هم در این وانفسای کمبود درآمدهای کشور، خرج بیهوده برای بیت المال نتراشید.

بیشتر بخوانید

تولید گاز از پارس جنوبی در سال 98 چقدر افزایش می‌یابد؟
عبور از موانع «رونق تولید» در سایه همدلی
افزایش تولید کوییک در ماه‌های آتی/ استراتژی تنوع محصولات عملیاتی می‌شود
اخذ مالیات و عوارض ارزش افزوده بر اساس محل استقرار واحدهای تولیدی
برنامه حمایتی دولت از نهادهای حمایتی برای تولید مسکن