حمله بیوتروریستی علیه صنعت خاویار ایران در دریای خزر

سرمایه گذاری خارجی در صنعت کم شد + سند
11 بهمن 1396
آیین‎نامه جلوگیری از تعطیلی کارخانه‎های کشور ابلاغ شد+سند
14 بهمن 1396

حمله بیوتروریستی علیه صنعت خاویار ایران در دریای خزر

خبرگزاری تسنیم چهارشنبه 11 بهمن 96 : به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری تسنیم عباس رجایی امروز در نشست خبری شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی اظهار کرد:شواهد موجود خاکی از ان است که ماهی شانک به منظور بیوتروریسم وارد دریای خزر شده است.

وی با بیان اینکه میزان تولید خاویار از 250 تن تا 300 تن اکنون به یک تن رسیده است افزود: گونه خاویار موجود در دریای خزر یکی از گران ترین گوته های آبزی دنیا بوده است که ورود آن از اقیانوس به دریایی خزر عادی به نظر نمی رسد.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی ادامه داد: تخلیه زباله های کشتی ها به عمد عاملی است که می توان آن را مصادقی برای بیوتروریسم دانست.

وی تصریح کرد: ماهی شانک بچه های سایر ماهی ها از جمله ماهی خاویاری را می خورد که این امر تاثیر زیادی در کاهش ذخایر این محصول داشته است.

وی در ادامه صحبت های خود اظهار داشت: به موجب قانون مجلس شورای اسلامی، موضوع خاویار و مسائل مربوط به آن اعم از صید، فرآوری و بازار به شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی سپرده شده است.

وی افزود: در حال حاضر، 3 تن خاویار پرورشی و 30 تن گوشت ماهیان خاویاری در کشور تولید می شود و در برنامه ششم توسعه، تولید 20 تن خاویار پرورشی برنامه ریزی شده است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: عمده صید ماهیان خاویاری در دریای خزر به منظور تولید و تکثیر بچه ماهی برای رهاسازی و بازسازی ذخایر دریای خزر انجام می شود و توسعه بازار خاویار با برند ایرانی از برنامه شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی است.

وی گفت: پس از برجام، اصلاح ناوگان هواپیمایی برای بازاررسانی محصولات کشاورزی در داخل و خارج در دستور کار قرار گرفت و در این زمینه مذاکراتی با کشور لهستان برای خرید 4 فروند هواپیما انجام شده است.

وی گفت: کشورهای حاشیه دریای خزر از جمله ایران عضو کنوانسیون سایتس (معاهده حمایت از گونه‌های در معرض انقراض) شده‌اند و ماهیان خاویاری به عنوان یکی از گونه‌های جانوری در حال انقراض تحت حمایت قرار گرفته است.

وی از ثبت ملی خاویار ایران خبر داد و گفت: برخی کشورها از نام خاویار ایران سوء استفاده می‌کردند و ما از بهردلیل عدم ثبت محصول خود نیز نمی توانستیم از نظر حقوقی پیگیری کنیم.

وی تصریح کرد: ثبت ملی برند ایران در داخل ثبت شده است و در حال پیگیری ثبت بین‌المللی آن نیز هستیم.
وی با بیان اینکه گواهی سازمان خواروبار آمریکا (FDA) گرفته‌ایم گفت: به عاملان فروش خود در سفارتخانه‌های ایران اعلام کرده‌ایم که تمام کسانی که در حوزه خاویار فعالیت می‌کنند، باید تحت برند ایران باشد در غیر این صورت کالای آنها قاچاق است.

وی به طولانی بودن دوره پرورش ماهیان خاویاری، گفت: 8 تا 14 سال زمان می‌برد تا این ماهی به خاویار برسد و تقریبا بسیاری از کشورهای دنیا وارد این عرصه شده‌اند.

وی گفت: قیمت هر کیلوگرم خاویار پرورشی 3.5 تا 6.5 میلیون تومان و خاویار وحشی بین 9 تا 12 میلیون تومان است.

رجایی همچنین از آغاز پرورش ماهیان خاویاری در 20 استان کشور خبر داد و گفت: برای حمایت از این تولید تا به امروز 5 صیدگاه دراختیار سرمایه‌گذاران قرار گرفته و ما حدود 40 صیدگاه داریم که می‌توانیم در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهیم.