تولید تجهیزات سانتریفیوژ به دانش‌بنیان‌ها ‌سپرده شد/ بومی‌سازی ۷۰ درصد تجهیزات نفت و گاز

انتقاد رئیس اتاق بازرگانی از بانکها برای تامین نقدینگی واحدهای تولیدی
21 بهمن 1402
صادرات ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا به ۱.۴ میلیارد دلار رسید
21 بهمن 1402

تولید تجهیزات سانتریفیوژ به دانش‌بنیان‌ها ‌سپرده شد/ بومی‌سازی ۷۰ درصد تجهیزات نفت و گاز

خبرگزاری تسنیم دوشنبه 16 بهمن 1402 : معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: ۷۰ درصد تجهیزات مربوط به حوزه نفت و گاز داخلی‌سازی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سیدمحمد موسوی ظهر امروز در آیین افتتاح 5 واحد صنعتی و تولیدی با بیش از 400 نفر اشتغال در پنجمین روز از دهه فجر در فارس اظهار داشت: از زمان ملی شدن صنعت نفت تاکنون، اتفاقات بسیار مهمی در کشور ایجاد شده است.

وی افزود: وقتی انگلیسی‌ها با داستان ملی شدن صنعت نفت از کشور خارح شدند، معتقد بودند که ایرانی‌ها حتی نمی‌توانند به شیر نفت هم دست بزنند اما امروز شاهد هستیم که در واحدهای مختلف تولیدی، طرح‌های توسعه‌ای خوبی به بهره‌برداری رسیده‌اند که حاصل تلاش مهندسین، کارگران و سرمایه‌گذاران است؛ صنعتگرانی که 70 درصد از تجهیزات مربوط به حوزه نفت و گاز را داخلی‌سازی کرده‌اند.

معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: اکنون تمام تجهیزات همانند کمپرسورها و پمپ‌ها و… داخلی سازی شده و تنها تجهیزات سانتریفیوژ باقی مانده بوده که آن هم در فازهای مختلف پارس جنوبی به یک شرکت دانش بنیان ایرانی سپرده شده است.

وی همچنین با تاکید بر این نکته که پکیج‌های فرآیندی به دانش فنی نیازمند هستند، گفت: به لطف الهی، تمام پکیج‌های فرآیندی مربوط به پروژه‌های نفت و گاز و پارس جنوبی در حال ساخت است و در واقع توان آن در حوزه مهندسی ایجاد شده است.

معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: با توجه به نزدیکی فارس به پروژه‌های نفتی و گازی از جمله نزدیکی به عسلویه و میادین نفت و گاز، شاهد ارتقای رتبه این استان هستیم.

موسوی با اشاره به کسب رتبه دوم ساخت تجهیزات نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی توسط استان فارس در کشور، گفت: استان نخست کشور زیرساخت‌ها را در سال‌های دور ایجاد کرده بود، اما استان فارس با توان و تلاش مهندسی و با حضور شرکت‌های دانش بنیان خود به این رتبه دست یافنه است.

وی اضافه کرد: به حسب قانون حمایت از شرکت‌های داخلی که مصوب سال 98 مجلس شورای اسلامی است، در پروژه‌های نفت، گاز و پتروشیمی که اکثرا دست دولت است، اجازه استفاده از تجهیزات خارجی در صورت داشتن تجهیزات مشابه داخلی وجود ندارد.

معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: اگرچه از توان کشورهای دوست و شرکت‌های خوب خارجی هم استفاده می‌کنیم اما این بدین معنا نیست که اگر توان تجهیزات داخلی را در شرکت‌های ایرانی داریم با قیمت بالاتر از شرکت‌های خارجی خریداری کنیم.

موسوی همچنین ابراز خرسندی کرد که کیفیت بالای تجهیزات داخلی دلیلی برای کارفرماها نگذاشته که بخواهند با قیمت بالاتر، تجهیزات مورد نیاز را از خارج تامین کنند.

وی همچنین با بیان اینکه در ایران قیمت برق، گاز و زیرساخت‌ها مقرون به صرفه است و برای همین اگر تجهیزسازی در درون انجام شود به مراتب بهتر از این است که سفارش سازی از خارج انجام شود، گفت: اکنون بسیاری از شرکت‌های بزرگ ایرانی در کشورهای همسایه پروژه‌های خوبی در دست اجرا دارند.

معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین اعلام کرد: اگرچه در تحریم قرار داریم اما 2 میلیارد دلار صادرات صنایع غذایی و دارویی داریم و بالغ بر یک میلیارد دلار تجهیزات به کشورهای خارجی صادر می‌کنیم.

موسوی با بیان اینکه ظرفیت خدمات فنی و مهندسی ما 20 میلیارد دلار است، در خصوص استان فارس گفت: فارس، استانی دارای دانش مهندسی و فنی در کشور است.نخستین پتانسیل عظیم و اصلی این استان، وجود نیروهای نخبه و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و همچنین شرکت‌های بزرگی است که در این استان شکل گرفته است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت  استان فارس نیز در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران از افتتاح 5 واحد صنعتی و تولیدی با بیش از 400 نفر اشتغال در سفرمعاون وزیر صمت به شیراز خبر داد و گفت: در پنجمین روز از دهه مبارک فجر با حضور سید محمد موسوی معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت 4 واحد تولیدی صنعتی در شهرک صنعتی بزرگ شیراز  گو یک واحد دانش بنیان در منطقه ویژه اقتصادی شیراز افتتاح شدند.

حمیدرضا ایزدی ادامه داد: با بهره برداری از  5 واحد صنعتی و تولیدی با میزان سرمایه گذاری بیش از   1000 میلیارد تومان نیز برای بیش از 400 نفر اشتغالزایی ایجاد شد.

وی افزود: طرح توسعه یک شرکت انواع مبدل‌های پوسته و لوله‌ای با کاربرد نیروگاه‌ها، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی به ظرفیت سالیانه 600 دستگاه با اشتغال 40 نفر و میزان سرمایه گذاری2500 میلیارد ریال در منطقه دوکوهک شیراز به بهره برداری رسید.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس با اشاره به افتتاح دیگر واحد صنعتی با ضرورت جلوگیری از خام فروشی، ایجاد ارزش افزوده و تبدیل موادخام به محصولات جدید اضافه کرد: یک شرکت دیگر با سرمایه گذاری 6000 میلیارد ریال ، اشتغال 120 نفر و ظرفیت سالیانه 300 هزارتن زمینه فعالیت تولید سیمان آمیخته، به عنوان اولین واحد تولید کننده در این زمینه، چسب کاشی خمیری، چسب کاشی پودری، ملات مخلوط مواد کانی پلیمری و سلولزی با کاربرد صنعت ساختمان به بهره برداری رسید.

ایزدی اظهار کرد: طرح توسعه یک گروه صنعتی نیز با سرمایه گذاری 1500 میلیارد ریال، اشتغال 130 نفر انواع سازه‌های فلزی 16 هزارتن مخازن 2 هزارتن ، انواع مبدل تیوب بندل  20 دستگاه ، انواع مبدل هوا خنک 30 دستگاه، غبار گیر 10 دستگاه و فیلتر آب 50 دستگاه  با کاربرد صنعت ساختمان و تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی همچنین دیگر افتتاح طرح توسعه شرکت دیگری که محصولات تولیدی اویل ماژول- درپوش محفظه فیلتر روغن خودرو، داشبورد خودرو وسایر قطعات پلاستیکی خودرو با ظرفیت سالیانه 210 هزار عدد  و همچنین همراه با قالب سازی قطعات باسرمایه گذاری 300 میلیارد ریال و اشتغال 85 نفر نیز به بهربرداری رسید.

مدیرکل صمت فارس در پایان عنوان کرد: یک شرکت دانش بنیان هم با میزان سرمایه گذاری 32 میلیارد تومان و اشتغال 30 نفر در منطقه ویژه اقتصادی شیراز نیز به بهره برداری رسید.