بازار وارداتی ۱۸۸ میلیارد دلاری عربستان در دستان تجار ایرانی

مهار تورم در کشور ۵ سال زمان نیاز دارد/ ۱۲ اصلاحیه در ساختار اقتصاد کشور باید اجرا شود
19 فروردین 1402
قیمت جدید خودروهای ایران خودرو ابلاغ شد+جدول
26 فروردین 1402

بازار وارداتی ۱۸۸ میلیارد دلاری عربستان در دستان تجار ایرانی

خبرگزاری تسنیم شنبه 19 فروردین 1402 : درپی دیدار وزرای امور خارجه دو کشور ایران و عربستان، ازسرگیری روابط این دو کشور در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به‌صورت رسمی به جهانیان اعلام شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، براساس توافقات انجام‌شده بین دو کشور ایران و عربستان، مقرر شد دو کشور درجهت گسترش همکاری‌ها در همه زمینه‌ها اقدام کنند و گام‌های لازم به‌تدریج برداشته شود.

همچنین در مذاکرات مقامات این دو کشور  بر ضرورت تلاش و توافق برای گسترش روابط در زمینه‌های اقتصادی در دو بخش دولتی و خصوصی گفت‌وگو و تأکید شد که موافقت‌نامه‌های موجود بین دو کشور زمینه‌ قانونی و حقوقی موجود را برای آغاز و تقویت این‌گونه فعالیت‌ها فراهم کرده است.

براساس گفته سخنگوی وزارت امور خارجه، قرار است هیئت‌های دولتی و خصوصی دو کشور در این زمینه با هم دیدار و زمینه‌های گسترش همکاری‌های تجاری و اقتصادی و همکاری در زمینه سرمایه‌گذاری مشترک را فراهم کنند،
موضوعی که با توجه به بازار 188 میلیارد دلاری واردات عربستان و همچنین پتانسیل بالای جذب سرمایه در حوزه‌های مختلف صنعت، معدن، گردشگری و کشاورزی در ایران، می‌تواند به‌عنوان یک اتفاق مهم برای توسعه اقتصادی دو کشور شناخته شود.

اقتصاد ایران و عربستان چگونه به یکدیگر کمک می‌کنند؟

در این خصوص با نگاهی به مزیت‌های موجود در دو کشور به‌نظر می‌رسد بزرگ‌ترین محصول گسترش روابط ایران و عربستان، بازگشایی هرچه بیشتر راه‌های مبادلاتی برای تجارت و سرمایه‌گذاری خارجی دو کشور باشد.

با نگاهی به آمار تجارت سال‌های دور این دو کشور اسلامی، مشخص می‌شود تجار سعودی همواره به محصولات معدنی و فلزاتی ایران علاقه‌مند بوده‌اند و با توجه به وضعیت جغرافیایی این کشور، بازار محصولات غذایی آن نیز ظرفیت بالایی برای ورود شرکت‌های ایرانی دارد.

همچنین، باتوجه به برخورداری ایران از نیروی کار تخصص‌یافته به‌خصوص در بخش خدمات پزشکی و همچنین پتانسیل‌های ایجادشده برای جذب توریسم‌درمانی در ایران، این گزینه نیز به‌عنوان یکی از بخش‌هایی شناخته می‌شود که می‌تواند تقاضای زیادی را از عربستان به خود جذب کند.

در بخش بوم‌گردی نیز، باتوجه به ظرفیت‌های بکر و برخورداری از شرایط آب‌وهوایی متنوع، ایران می‌تواند به‌عنوان یکی از مقاصد گردشگری برای شهروندان عربستانی شناخته شود.

از طرف دیگر، بررسی سیاست‌های اقتصادی عربستان نشان می‌دهد دولت و بخش خصوصی این کشور تمایل زیادی برای سرمایه‌گذاری جسورانه و بلندمدت در صنایع کشورهای مختلف دنیا از خود نشان داده‌اند که با توجه به توافقات صورت‌گرفته می‌توان انتظار داشت زمینه ورود سرمایه از جانب این کشور به ایران نیز مهیا شود.