خبرگزاری تسنیم دوشنبه 28 آبان 1403 : مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور، گفت:در سالهای اخیر از صنایع کوچک صادراتی حمایت شده است به همین دلیل برخی شرکتها توانستهاند به رشد صادرات برسند. اما در مقطع کنونی مهمترین اولویت اشتغال است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجتبی اصغری مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور در نشست خبری اجلاسیه کشوری پیشرانان صنعت و معدن با اشاره به اینکه بعد از تاکید رهبر معظم انقلاب برای رفع موانع تولید ماموریت فعالسازی صنایع آغاز شد، گفت: قرارگاه صنعتی خاتم سال 1400 برگزار شد و مانند ستاد پشتیبانی که در جنگ داشتیم حمایت از صنعت به ویژه صنایع کوچک را در دستور کار قرار داد. در همین راستا با توافقی که با سازمان شهرکهای صنعتی 80 کلینک صنعتی راهاندازی شد. 90 کارگروه در این کلینیک در حال ارائه مشاوره به صنایع هستند.
وی گفت: همچنین 35 هزار شغل در این واحدهای صنعتی تثبیت و 11 هزار شغل جدید ایجاد شد. درحال حاضر بسیج وزارتخانهها با رویکرد بومیسازی تجهیزات اقدام میکند. یعنی اگر بسیج وزارت نفت بتواند از طریق نوآوری و بومیسازی کالاهایی را وارد وندور لیست صنعت نفت کنند اقدام بزرگی محسوب میشود.
مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور گفت: در اجلاسیه کشوری پیشرانان صنعت و معدن 250 مدیر صنعتی به نمایندگی از 5 هزار شرکتی که از خدمات بسیج استفاده کردهاند حضور دارند. اعتقاد ما این است که صنایع کوچک بتوانند از مزیتهای صنایع بزرگ برای رقابتپذیری استفاده کنند رونق به اقتصاد ایران برمیگردد. این موضوع به تعریف الگوی تعاملی دارد که همکاری صنایع کوچک و پیشران را تقویت کند.
در ادامه تصریح کرد: در سالهای اخیر از صنایع کوچک صادراتی حمایت شده اند به همین دلیل برخی شرکتها توانستهاند به رشد صادرات برسند. اما در مقطع کنونی مهمترین اولویت اشتغال است.
همچنین اصغری تصریح کرد: در این اجلاسیه 5 پنل تخصصی در حوزه تامین مالی، ناترازی، گمرک، بیمه و مالیات و تخصیص ارز خواهد بود. در بخش دوم 400 متخصص از وزارتخانهها در قالب هیاتهای اندیشه ورز ساماندهی شدهاند. طبق بیانیه گام دوم انقلاب اگر مطالبه گری را در صدر برنامههای بسیج وزارتخانهها قرار دهیم میتوانیم در پیادهسازی راهبردهای کلان اقتصادی اقدام کنیم.
مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور با بیان اینکه مهمترین چالش صنایع ناترازی انرژی است، اظهار کرد: قطعی برق در تابستان و قطعی گاز در زمستان باعث آسیب به صنایع میشود. به همین دلیل در گروه های اندیشهورز وزارت نفت تصمیم گرفته شد که مخازنی از گاز در نزدیکی شهرکهای صنعتی ایجاد شود تا دغدغه صاحبان صنایع برطرف شود. البته باید توجه داشت که میزان تولید گاز کشور نیز به قدری نیست که ذخیره گسترده انجام شود. همچنین بسیج معتقد است که نیروگاههای تجدید پذیر در کنار شهرکهای صنعتی ایجاد شود و با مدل عرضه برق تولیدی در بورس انرژی میتواند یک مدل اقتصادی باشد. در همین زمینه پیشنهاداتی به سازمان شهرکهای صنعتی دادیم.
اصغری تصریح کرد: سال گذشته برای سرمایهگذاری در تولید انرژی تجدیدپذیر 4 هزار متر زمین اعطا شد اما تاکنون به بهرهبرداری نرسید. چراکه در زمینه تامین داخلی تجهیزات و پنلهای خورشیدی مشکل وجود دارد. از طرف دیگر برای واردات تجهیزات نیروگاههای تجدیدپذیر تخصیص ارز انجام نشده و باید در این زمینه تسهیلات لازم ارائه شود.