خبرگزاری تسنیم جمعه 28 دی 97 : به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا پورابراهیمی در یک گفتگوی تلویزیونی با بیان اینکه موضوعات مرتبط با حوزه منابع و مصارف ارزی در ماه های اخیر به علت سوء مدیریت، مشکلات متعددی را برای کشور ایجاد کرد، افزود: بر اساس گزارش ها از ابتدای امسال تا 27 دی، از کل منابع ارزی که برای واردات کالا تخصیص پیدا کرده بود، حدود یک چهارم آن با وجود اختصاص ارز، کالایی وارد نشده است.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی برای رفع این مشکل، سامانه رفع تعهد ارزی واردکنندگان را راه اندازی کرده است،گفت: بر این اساس که مجلس هم از آن حمایت می کند ، همه کسانی که می خواهند واردات را انجام دهند باید اعتبارسنجی شوند.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه این سامانه اعتبارسنجی، رتبه اعتباری بازرگان را مشخص می کند، افزود: بر اساس آمارها، حدود 21 هزار بازرگان کشور بر این اساس اعتبارسنجی و رتبه بندی شدند و اطلاعات مربوط به آن ها در این سامانه، مدنظر قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: این موضوع کمک می کند سقف واردات برای هر بازرگان و فعال اقتصادی تعیین شود.
پورابراهیمی گفت: بر اساس بخشنامه اخیر دولت، اکنون رسماً عملیات اعتبارسنجی بازرگانان با رویکرد جدید در قالب سامانه رفع تعهد ارزی واردکنندگان، عملیاتی شده است و این رویکرد، استمرار خواهد داشت.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مدیریت این کار توسط بانک مرکزی انجام می شود، افزود: انتظار ما از دولت این است که برای جلوگیری از ایجاد فساد و رانت را در اقتصاد کشور، حوزه سامانه های اطلاعاتی را عملیاتی کند.
وی اضافه کرد: بازرگانان غیر معتبر در حال انجام لابی هایی هستند و به وزارتخانه ها و مجموعه های مختلف فشار می آورند تا بتوانند تبصره و استثنائاتی را بر این سامانه ها وارد کنند لذا دولت باید سامانه ها را اجرایی کند و محکم و قاطع بایستد و مجلس هم از این رویکرد حمایت می کند.
بیشتر بخوانید
واردات بدون انتقال ارز تا سقف 300میلیون دلار امکانپذیر شد + سند