خبرگزاری تسنیم جمعه 4 خرداد 97 : به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، پس از خروج آمریکا از برجام، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا تهدید کرده که «شدیدترین تحریم های تاریخ» را علیه ایران به اجرا خواهد گذاشت. بسیاری از شرکت های آلمانی که با احتمال قرار گرفتن در فهرست تحریم های آمریکا در صورت عدم خروج از ایران مواجه اند، در انتظار راهنمایی های برلین در این زمینه هستند که چگونه می توانند به قراردادهای فعلی خود عمل کنند و تامین مالی پروژه های خود در ایران را تداوم ببخشند.
حدود هزار شرکت کوچک و متوسط آلمانی دارای روابط تجاری با ایران هستند و 130 شرکت نیز شعباتی در ایران دایر کرده اند. به گفته ماریو اوهوون، رئیس اتحادیه شرکت های کوچک و متوسط آلمان، اگر این شرکت ها تحریم های آمریکا را نقض کنند، با «مجازات های شدید» مواجه خواهند شد.
حتی شرکت هایی که ارتباط تجاری مستقیمی با آمریکا ندارند، ممکن است به دلیل نقض تحریم های ثانویه دولت آمریکا در فهرست تحریم ها قرار بگیرند. فیلیپ آندره، کارشناس مسائل ایران در اتحادیه اتاق های بازرگانی و صنایع آلمان گفت، این موجب می شود این شرکت ها حق همکاری با شرکت های آمریکایی را نداشته باشند و به طور مثال نتوانند از شرکت های آمریکایی خرید کنند.
گروه فولادسازی اس ام اس آلمان، در فوریه سال گذشته یک قرارداد 400 میلیون دلاری برای توسعه ظرفیت تولیدی یک کارخانه فولاد ایرانی منعقد کرد. اما این شرکت طرح های خود در ایران را متوقف کرده و در حال برچیدن فعالیت های خود در این کشور است.
یک شرکت نرم افزاری آلمانی که شراکتی را در ایران آغاز کرده هم گفته، تلاش می کند بفهمد که چگونه می تواند به قرارداد خود پایبند بماند و در عین حال شرکای خود در آمریکا را آزرده خاطر نسازد.
مدیر این شرکت آلمانی که نخواست نام شرکتش فاش شود افزود: «ما به دنبال گفت وگو با سیاستمداران آلمانی هستیم. از یک طرف ما می خواهیم به قراردادهایمان پایبند بمانیم، اما از سوی دیگر نمی توانیم از پس تبعات زیرپا گذاشتن درخواست های تجاری دولت آمریکا بر بیاییم.»
وی افزود، در کنار مشکلات مربوط به نقل و انتقال پول، کاهش شدید ارزش ریال ایران نیز یکی از مشکلات پیش روی ماست.
هیکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، پس از دیدار 2 روز پیش خود با وزیر امور خارجه آمریکا گفت، با اشاره به اختلافات عمیقی که همچنان بین آمریکا و اروپا در خصوص توافق هسته ای ایران وجود دارد گفت، هیچ مصالحه ای در کار نیست.
شرکت بی اف بی فارما هاندل، صادر کننده مکمل های نیروزا که 14 سال است در ایران فعالیت دارد و بخش عمده فعالیت های تجاری اش متکی به بازار ایران است گفته، از سال گذشته با دشواری هایی روبرو شده است. مدیر این شرکت گفت:«ما یک شرکت خیلی کوچک هستیم و طبیعتا به نقل و انتقالات ماهیانه پول وابسته ایم. زمانی که پولی نیاید، بودجه ای برای تداوم فعالیتمان نخواهیم داشت… بسیاری از شرکت های (المانی) از این مشکل رنج می برند. دولت باید راهی را برای مشکل شرکت های کوچک و متوسط بیابد.»