خبرگزاری تسنیم یکشنبه 3 اردیبهشت 96 شناسه خبر 1374256 : تولید پوشاک ایرانی این روزها به بدترین وضع خود طی سه دهه اخیر رسیده و رشد روزافزون واردات بیرویه و قاچاق، این صنعت را به ورطه نابودی کشانده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، براساس برنامههای دولت قرار بود برای ایجاد رونق اقتصادی اقدامات لازم برای مبارزه با قاچاق کالا انجام شود اما متأسفانه حجم کالاهای قاچاق هر روز در حال افزایش است و مکانیزم دقیقی برای مبارزه با آن وجود ندارد. البته هر کدام از مسئولین بر اثرات مخرب قاچاق کالا تأکید میکنند اما هنوز ارادهای برای رفع این معضل نیست.
برای بررسی چندوچون وضعیت کالاهای قاچاق در کشور فقط کافی است سری به بازار تهران بزنید تا از نزدیک در جریان حضور انواع مختلف کالای قاچاق در بازار تهران باشید. البته دولت در تیرماه سال گذشته طرح ضربتی مبارزه با کالاهای قاچاق را در بازار شروع کرد که البته مبارزه تنها با قاچاق در سطح عرضه با نقدهای درستی هم مواجه شد ولی این کالاها همچنان با حربههای مختلفی از گمرکات کشور ترخیص شده و بهراحتی در بازار به فروش میرسد. امروز فعالان بازار بدون برگ سبز بهراحتی کالاهای خود را در بازار میفروشند و مشکلی ندارند؛ فقط رکود باعث شده تا رونقی در کسبوکار نداشته باشند.
رضایی یکی از فروشندگان پوشاک در همین ارتباط در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه در حال حاضر کالای قاچاق بهوفور در بازار وجود دارد، گفت: دولت هر چند بار طرحهایی را برای جمعآوری کالاهای قاچاق آغاز میکند اما این موضوع مقطعی است و هنوز نتوانسته تأثیری برای عملکرد قاچاقچیان داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه عمده محصولات آرایشی بازار قاچاق است، افزود: در بخش پوشاک 80 درصد اجناس بازار قاچاق است. در حوزه فعالیت ما، برخی از فروشندگان نمیتوانند 9 هزار تومان بابت یک روسری پول گمرک بدهند به همین دلیل به قاچاق روی میآورند.
رضایی با اشاره به اینکه قاچاقچیان پوشاک اکثراً بارهای خود را از قشم و بانه وارد کشور میکنند، تصریح کرد: دولت فقط سختگیریهایی را برای لوازم آرایشی قاچاق انجام داد که این موضوع هم مقطعی بوده و فروشندگان این حوزه هر چند وقت یک بار جمع و مجدداً اقدام به فروش محصولات خود میکنند.
فروشنده دیگری با اعلام اینکه حضور گسترده کالاهای قاچاق و رکود بازار آسیبهای زیادی را به کسبه وارد کرده است به خبرنگار تسنیم گفت: اصلاً ما در بازار چیزی بهنام شب عید نداشتیم و همین موضوع ما را با مشکلات زیاد مالی روبهرو کرده است.
وی با اشاره به اینکه اصلاً در این شرایط امکان فعالیت وجود ندارد، افزود: دولت چندین بار از برنامههای خود برای جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق گفته اما در عمل ما در بازار شاهد اتفاق جدیدی نیستیم و همچنان قاچاقچیان بهراحتی کسبوکار میکنند.
مظاهری راد یکی از تولیدکنندگان حوزه پوشاک با اشاره به اینکه وضعیت بازار بسیار خراب است، به خبرنگار تسنیم میگوید: از یک سال و نیم گذشته وضعیت تولید در حد فاجعه است بهنحوی که این موضوع از بعد از انقلاب تا کنون سابقه نداشته است.
وی با بیان اینکه حجم قاچاق پوشاک بسیار افزایش یافته است، افزود: امروز سهم تولیدکننده داخلی فقط 5 درصد است که این امر اگر ادامه پیدا کند بهطور حتم ایران در بخش پوشاک همانند عربستان خواهد شد.
این تولیدکننده پوشاک تصریح کرد: در حال حاضر اکثر واحدهای تولیدی پوشاکی کشور تعطیل شده و یا روند واردات را در پیش گرفتهاند. امروز تولید بهصرفه نیست و سود در انتقال پول به بانکها است.
وی اضافه کرد: تولیدکننده داخلی امروز تقاضای جدیدی از دولت ندارد بلکه فقط میخواهد دولت به وظایف خود عمل کند و بر سر تولید داخلی مانعتراشی نکند. باید تعرفه واردات پوشاک افزایش پیدا کند اما متأسفانه امروز بهراحتی کالای خارجی در بازار به فروش میرسد که این موضوع اصلاً بهنفع تولیدکننده داخلی نیست.