خبرگزاری تسنیم پنجشنبه 13 اردیبهشت 97 :
به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری تسنیم، مدیران عامل اتحادیههای مرغداران گوشتی استانها، تشکلهای صنفی و انجمنهای فعال در صنعت طیور کشور با صدور بیانیه مشترک نسبت شرایط تولید طیور در کشور، واردات مواد اولیه تولید و قیمت تمام شده و فروش این محصول اعتراض کردند. متن این بیانیه به شرح زیر است.
نظر به اینکه از اسفندماه سال گذشته قیمت نهادههای اصلی، خوراک طیور به صورت بیرویه و غیرمنطقی افزایش داشته است و اعتراضات تولیدکنندگان تاکنون نتیجهای در برنداشته در تاریخ 97/2/10 نشستی متشکل از مدیران عامل اتحادیههای مرغداران گوشتی ایران تشکیل گردید.
در این نشست موارد زیر جهت استحضار مسئولین و کارگزاران ذیربط دولتی به منظور دستور پیگیری، مورد تاکید نمایندگان بالغ بر 23 هزار تولیدکننده مرغ گوشتی کشور قرار گرفت.
1- دیدگاه ستاد تنظیم بازار مبنی بر عدم تغییر قیمت مرغ با وجود افزایش بیش از سی درصدی، نهادهها و هزینههای تولید موجب زیان بسیار زیاد به تولیدکنندگان میشود. این در حالی است که بر اساس هزینههای تولید طی دو ماه گذشته قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده با محاسبه سود عادلانه حدود 6800 تومان تمام میشود. لذا هرگونه اعلام قیمت دستوری و غیرکارشناسی نتیجهای جز ورشکستگی تولیدکنندگان را به دنبال نخواهد داشت.
لذا موکدا از ستاد تنظیم بازار در خواست داریم نسبت به اعلام قیمت سقف و کف برای شرکت پشتیبانی امور دام به صورت کارشناسی هر چه زودتر اقدام نماید. و بر اساس قیمت کارشناسی نسبت به تنظیم بازار خرید و فروش مرغ توسط شرکت پشتیبانی دام اقدام شود.
2- از دولت محترم تقاضا داریم هر چه سریعترو با قاطعیت با اختلالگران در توزیع ذرت و کنجاله سویا برخورد نماید. زیرا با وجود بیش از یکصد میلیون قطعه جوجه در حال پرورش در سالنهای مرغداری کمبود و گرانی در مواد خوراکی فوق منجر به بروز تلفات میلیونها جوجه و با کاهش شدید وزن و برو زبیماریها خواهد شد و نتیجه آن کاهش تولید و عرضه مرغ طی ماههای آتی خواهد بود.
3- تولیدکننده از دولت محترم تقاضا دارند با توجه به زیانهای ناشی از افزایش بیرویه خوراک طیور در خرید نهادههای مذکور با قیمت ارز آزاد طی ماههای اخیر و کاهش قیمت مرغ در بازار، از محل اعتبار در نظر گرفته شده برای جبران مابه التفاوت ارز 4200 تومان به طور مستقیم و از طریق صندوق حمایت از طیور جبران خسارتهای وارده به مرغداران صورت پذیرد تا از ورشکستگی آنها جلوگیری شود.
4- به منظور کاهش تصدیگری دولت تشکلهای مرغداران گوشتی آمادگی خود را برای مشارکت در تنظیم بازار و تامین و نگهداری ذخایر استراتژیک و تامین و توزیع نهادهها بر اساس سیاستهای دولت محترم اعلام مینماید و انتظار دارند که زمینه حضور آنها در امور فوق توسط شرکتهای دولتی بیش از پیش فراهم شود.
5- تشکلها انتظار دارند در ستادها، کمیتهها و کارگروههایی که در سطح ملی و استانی برای تصمیمگیری در مورد گوشت مرغ و صنعت مرغداری تشکیل میشود، حضور رسمی داشته باشند تا امکان انتقال موضوعات و نقشآفرینی در تصمیمات برای آنها فراهم شود.
6- تشکلها در خواست دارند به منظور کاهش نقش واسطهها و عرضه مستقیم محصولات پایانههای توزیع مرغ به خصوص غرفههای میادین به طور مستقیم و با نرخ کارشناسی در اختیار آنها قرار گیرد.
7- با توجه به اینکه بالغ بر 60 درصد هزینههای تولید را نهادههای اصلی خوراک طیور شامل کنجاله سویا و ذرت تشکیل میدهد از نهادهای نظارتی درخواست میشود با جدیت بر توزیع صحیح و به موقع آن نظارت داشته باشند و به منظور جلوگیری از انحصار، تشکلهای تولیدکنندگان را برای انجام واردات و تامین این نهادهها مورد حمایت قرار دهند.
8- جلوگیری از وضع هرگونه عوارض بر واردات نهادههای مورد نیاز تولیدکنندگان به خصوص نهادههای اولیه خوراک طیور به منظور کاهش هزینههای تولید.
9- تامین نقدینگی و تسهیلات ارزان قیمت برای تشکلها به منظور تامین مستقیم نهادهها برای جبران هزینههای تحمیل شده به تولیدکنندگان به واسطه افزایش ناگهانی نهادهها و در جهت کاهش هزینههای تولید.
10- استمهال وامهای معوقه تولیدکنندگانی که طی سال های اخیر به واسطه نوسانات قیمت و بروز بیماریهای همه گیر دچار مشکل شدهاند.
11- به منظور مدیریت تولید و تامین نهادهها، ضمن تاکید بر تقویت «سامانه مدیریت اطلاعات صنعت طیور کشور» تشکل ها خواستار اتصال آن به پنجره واحد ملی میباشند.