خبرگزاری تسنیم دوشنبه 14 فروردین 1402 : عضو هیئت رئیسه اتاق ایران با اشاره به اینکه بخش خصوصی برنامهریزی لازم برای تعامل اقتصادی با عربستان را آغاز کرده است، گفت: بهزودی با پیگیری اتاق ایران، اتاق مشترک بازرگانی ایران و عربستان راهاندازی میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، کیوان کاشفی عضو هیئت رئیسه اتاق ایران عادیسازی روابط ایران و عربستان را اصلیترین مسئله سیاسی و اقتصادی کشور طی یک ماه اخیر عنوان کرد و گفت: بخش خصوصی از این تعامل سازنده و مثبت بسیار استقبال میکند.
وی در هشتاد و دومین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی کرمانشاه، این تصمیم سیاسی را که نتایج آن بر اقتصاد کشور بسیار مثبت است، سازوکاری مفید دانست و ابراز امیدواری کرد این تعاملات مثبت با کشورهای مختلف ادامه یابد.
بیشتر بخوانید
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و عربستان؛ توافق برای دیدار طی روزهای آتی
رئیس اتاق کرمانشاه، برگشت آرامش به بازارهای مالی از جمله ارز و طلا و ثبات در این بازارها را دستاورد مثبت عادیسازی روابط ایران و عربستان دانست و خاطرنشان کرد: این امر نشان میدهد تصمیمات درست سیاسی تا چهاندازه میتواند بر اقتصاد کشور اثر بگذارد.
کاشفی، با اشاره به اینکه ایران و عربستان، دو کشور بزرگ و مهم منطقه هستند، اظهار کرد: همکاری سیاسی و اقتصادی دو کشور زمینهساز ثبات در منطقه است.
او با بیان اینکه “بخش خصوصی نیز از هماکنون اقدامات لازم را برای تعاملات اقتصادی با عربستان آغاز کرده است”، ادامه داد: برنامهریزی لازم از سوی اتاق ایران برای تعامل اقتصادی با عربستان و اتاق بازرگانی این کشور آغاز شده است.
عضو هیئت رئیسه اتاق ایران با بیان اینکه “عربستان از معدود کشورهای منطقه است که با آن اتاق بازرگانی مشترک نداریم”، گفت: با پیگیری اتاق ایران بهزودی اتاق مشترک بازرگانی دو کشور راهاندازی میشود و گامی مفید برای پیشبرد اهداف اقتصادی ایران و عربستان خواهد بود.
کاشفی تصریح کرد: همچنین برنامه داریم بلافاصله بعد از بازگشایی سفارتخانهها و مستقر شدن سفیران دو کشور، تبادلات هیئتهای تجاری را آغاز کنیم.
او ادامه داد: عربستان سعودی، اقتصاد بزرگی است که تاکنون آنطور که باید از ظرفیت آن استفاده نشده است؛ بهگونهای که اوج تعاملات با عربستان در سال 1391 بود که ارزش آن از 200 میلیون دلار فراتر نمیرفت.
عضو هیئت رییسه اتاق ایران از ظرفیت تراز تجاری 300 میلیارد دلاری عربستان یاد کرد که میتواند طی سالهای آتی بازار حداقل دو، تا سه میلیارد دلاری را پیشِروی ایران قرار دهد.
بهگفته کاشفی، دو کشور در زمینههای مختلف نفت، گاز، پتروشیمی، دانشبنیان و… زمینه همکاری فراوانی دارند و باید از این ظرفیتها استفاده کرد.