خبرگزاری تسنیم شنبه 28 بهمن 96 : به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی اصغر مجیدی با بیان اینکه دهه فجر امسال عملیات اجرایی نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد دوباره آغاز شده است، افزود: انتظار می رود با پوشش کامل اعتباری این پروژه از سوی بانک ملی نخستین واحد گازی آن در سال 98 وارد مدار شود.
وی با اشاره به اینکه همچنین با دوماه تاخیر طی سال 98 واحد دوم گازی این نیروگاه نیز وارد مدار می شود، اظهارداشت: علاوه براین واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد در سال 99 وارد مدار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مولد نیروی خرم آباد ادامه داد: عملیات اجرایی نیروگاه خرم آباد در سال 85 آغاز شده که متاسفانه به دلیل وجود مشکلات حساب ذخیره ارزی در عدم پوشش ال سی دوم متوقف شده است.
وی همچنین گفت: با پیگیری های انجام شده طی سه سال گذشته از حساب صندوق توسعه ملی 202 میلیون یورو برای این پروژه ال سی گشایش یافته که از این میزان 23 میلیون یورو از سوی سهامداران و 178 میلیون یورو باقیمانده نیز از طریق بانک ملی تامین شده است.
مجیدی با تاکید برر اینکه گشایش ال سی به نمایندگی بانک ملی از سوی صندوق توسعه ملی برای شرکت مپنا به عنوان ذینفع صورت می گیرد، افزود: ال سی گشایش یافته تنها برای نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد هزینه می شود.
وی اظهارداشت: پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی 500 مگاواتی خرم آباد که عملیات اجرایی آن از سال 85 آغاز شده تنها 24 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و سه سال نیز به طور کامل این عملیات اجرایی به دلیل مشکلات اعتباری متوقف شده است.
مدیرعامل شرکت مولد نیروی خرم آباد با اشاره به اینکه دو واحد گازی و یک واحد بخار در این پروژه ساخته خواهد شد، ادامه داد: هم اکنون در واحدهای گازی عمده تجهیزات اصلی مانند توربین، ژنراتور و ترانسفورماتور نصب شده است.
وی با تاکید بر اینکه خرم آباد در رینگ شمال به جنوب قرار داشته و انرژی انتقال یافته از جنوب به مرکز را بهبود می بخشد تا تلفات انتقال انرژی به حداقل کاهش یابد، گفت: علاوه براین نیروگاه خرم آباد نیازهای منطقه را تامین خواهد کرد و با تقویت رینگ شمال به جنوب بخشی از نیاز مرکز را تامین می کند.
مجیدی افزود: نیروگاه های سیکل ترکیبی مصرف سوخت دارند به طوری که در نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد دو واحد گازی سوخت مصرف می کنند و در واحد بخار نیز هیچ نوع سوختی به مصرف نمی رسد.
وی با بیان اینکه این مسئله بازدهی نیروگاه را بالا می برد، اظهارداشت: پروژه های نیروگاهی به طور عمده بزرگ و با حجم سرمایه گذاری بالاست و بخش خصوصی به تنهایی نمی تواند هزینه اجرای آن را تامین کند.
مدیرعامل شرکت مولد نیروی خرم آباد در پایان یادآور شد: در این راستا دولت با تسهیل در امور مالیاتی، تامین اجتماعی و بانکی می تواند گام ارزنده ای در شکوفایی صنعت نیروگاهی کشور بردارد.