بلومبرگ: ایران روزانه ۷۰۰ هزار بشکه نفت به چین فروخت

افتتاح ۸ طرح بزرگ صنعتی با دستور رئیس جمهور
31 تیر 1401
دهقانی نیا: گردش مالی قاچاق لوازم یدکی خودرو ۲ میلیارد دلار است/ مردم چطور اصالت لوازم یدکی را تشخیص دهند؟
31 تیر 1401

بلومبرگ: ایران روزانه ۷۰۰ هزار بشکه نفت به چین فروخت

خبرگزاری تسنیم سه شنبه 14 تیر 1401 : بلومبرگ در گزارشی مدعی شد ایران با افزایش تخفیف نفت خود برای رقابت با روسیه در بازار چین، در ماه های می و ژوئن روزانه ۷۰۰ هزار بشکه به این کشور فروخته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بلومبرگ روز دوشنبه در گزارشی مدعی شد ایران که “به علت تحریم‌های غرب گزینه های کمی برای صادرات نفت خام خود دارد” برای رقابت با روسیه در بازار چین مجبور به افزایش تخفیف شده است.

در این گزارش آمده است: در عین حال، صادرات روسیه به چین در ماه مه رکورد زد و از عربستان سعودی که بزرگترین تامین کننده نفت خام چین بود پیشی گرفت.

به گفته شرکت مشاوره‌ای اف‌جی‌ای FGE، نفت خام اورال روسیه جایگزین بخشی از صادرات نفت ایران به چین شده است.

بیشتر بخوانید

رئیس‌جمهور فرانسه خواستار بازگشت نفت ایران به بازار جهانی شد
افزایش 440 هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت ایران با وجود تحریم‌ها/ بی پی: ایران هفتمین تولیدکننده بزرگ نفت جهان شد
واندانا هاری، بنیانگذار مؤسسه واندا اینسایتس Vanda Insights در سنگاپور، به بلومبرگ گفت: تنها رقابتی که بین محموله‌های نفتی ایران و روسیه وجود دارد ممکن است باعث شود آنها سر از چین دربیاورند که کاملاً به نفع پکن خواهد بود.

وی افزود: این احتمالاً تولیدکنندگان در منطقه خلیج فارس را ناآرام می کند، چرا که بازارهای ارزشمند آنها توسط نفت خام دارای تخفیف شدید تسخیر شده است.

داده های رسمی دولت چین نشان می‌دهد از پایان سال 2020 تنها سه ماه این کشور از ایران واردات نفت داشته کهدو تای آن مربوط به ژانویه و می گذشته بوده است.

با این حال، ارقام شرکت تحلیلی کپلر Kpler حاکی از جریان ثابت بیش از 700000 بشکه نفت در روز در ماه های می و ژوئن است.

معامله گران به بلومبرگ گفتند که قیمت نفت ایران «حدود 10 دلار در هر بشکه زیر قیمت آتی برنت است تا با محموله های اورال برابری کند» که قرار است ماه آینده وارد چین شود. برای مقایسه این تخفیف قبل از ماه فوریه حدود 4 تا 5 دلار بود.

تاجران توضیح دادند که نفت خام اسپوی ESPO روسیه با سولفور کمتر و کیفیت بیشتر، از نفت ایران گران‌تر است، اگرچه هنوز هم ارزان‌تر از بشکه‌های مشابه از دیگر کشورهای خاورمیانه است.