خبرگزاری تسنیم چهارشنبه 6 آذر 98 : به گزارش خبرگزاری تسنیم، عظیمیان، مدیرعامل فولاد مبارکه در برنامه پایش، با بیان اینکه ایران رتبه دهم تولید فولاد در جهان را دارد افزود: امروز ظرفیت تولید فولاد در کشور 35 میلیون تن است که 25 میلیون تن تولید می شود. 8 میلیون تن نیز صادرات فولاد در کشور صورت می گیرد.
وی گفت: البته ورق های فولادی بدنه های خودرو و لوازم خانگی وارد می شود. توان تولید این ورق ها در کشور وجود دارد اما حمایت هایی نیاز است. در حال حاضر این ورق به صورت پایلوت در کشور تولید می شود.
عظیمیان با بیان اینکه بخش اصلی بدنه خودرو در خارج تولید می شود، افزود: پروژه نورد گرم فولاد مبارکه این کمک را می کند که بدنه خودرو نیز در داخل تولید شود و از خروج ارز جلوگیری نماید. از طرفی استحکام بدنه خودرو تولید داخل از نمونه خارجی بیشتر است و حتی با سبکی آن مصرف سوخت خودروها نیز کاهش می یابد. با تولید نورد گرم، صنایع خودرو سازی کشور می تواند خودرو های شاسی بلند نیز تولید نمایند.
این فعال صنعتی ادامه داد: در گذشته قراردادهایی با طرف های اروپایی برای تولید این محصول در داخل کشور بسته شده بود، اما تحریم ها باعث شد آنها بدعهدی کرده و به تعهدشان عمل نکنند. صاحبان تکنولوژی ساخت این محصول فقط 5 کشور هستند. با مذاکرات صورت گرفته کشور چین تکنولوژی ساخت این محصول را به شرکت فولاد مبارکه منقل کرده است که خود نشان دهنده یک دستاورد عظیم است چرا که انتقال تکنولوژی بیشتر از هر مسئله ای برای کشور اهمیت دارد.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان بیان کرد: تولید نورد گرم در کشور باعث اشتغال زایی بیش از 8 هزار نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم می شود.
عظیمیان گفت: در راه تولید این محصول سنگ اندازی هایی شده است که در این راه نیازمند حمایت های دولت و مجلس از تولید داخلی هستیم.
وی گفت: کشور چین حرف اول و آخر را در تولید فولاد می زند. در حال حاضر ما به دنبال اخذ مجوز تولید انبوه نورد گرم هستیم. در دریافت مجوز نیز وزارت صنایع حمایت جدی نموده است.
عظیمیان گفت : با توجه به اینکه کشور ما نفت خیز است، در صنایع نفت و گاز به نورد گرم به شدت نیاز است. بنابراین تامین نیاز این بخش یکی از وظایف ماست.
وی گفت: این طرح برای دولت عواید چندانی ندارد اما نحوه اجرای طرح محل اشکال است. تا زمانی که این نحوه اجرا اصلاح نشود، دولت نیز نمی تواند به صرفه جویی در مصرف بنزین و صادرات آن امید داشته باشد.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان در پایان افزود: ما یک شرکت فرآیندی هستیم. ما در تولید آهن اسفنجی در دنیا مقام اول را داریم که به طور مستقیم 25 هزار نفر اشتغال زایی را در پی داشته است. بنابراین در این راه باید مسئولان کشور به طور جدی در خصوص رفع موانع تولید از صنعت کشور حمایت کند.
در همین خصوص زهرا سعیدی، نماینده مجلس در گفتگوی تلفنی با پایش گفت: یکی از مواردی که برای ما مهم است، صنعت کشور است. اگر صنعت به طور جدی فعال شود برای کشور عوایدی خواهد داشت. ما به دنبال این هستیم که در بخشی از صنایع به خودکفایی برسیم. یکی از این صنایع در خصوص تولید نورد گرم در کشور است. ما از وزارت صنایع تقاضا داشته ایم به طور جدی از تولید این محصول در کشور حمایت کند.
وی افزود: هیئت نظارت رسیدگی به اجرای قانون حداکثر توان تولید داخل تشکیل شده، این طرح شرکت فولاد مبارکه اولین طرح است که می خواهد از این قانون استفاده کند.
این نماینده مجلس گفت: در بحث فولاد سازی، دغدغه های مردمی در خصوص آب و محیط زیست وجود دارد. اما این مسائل در حال حل شدن است. آخرین صحبتی که با مسئولان وزارت صنعت شده این است که دو جلسه با مسئولان این وزارتخانه گذاشته شده است تا هرچه سریع تر بتوانیم مجوزهای لازم را اخذ کنیم.