خبرگزاری تسنیم پنجشنبه 23 آبان 98 : به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، مهدی صادقی نیارکی در نشست تخصصی تعمیق ساخت داخل و میز سوم خودرو که همزمان با اختتامیه نمایشگاه فناوری رینوتکس 2019 تبریز در نمایشگاه بینالمللی تبریز برگزار شد، با اشاره به اینکه 7 برنامه محوری وزارت صمت برای رونق تولید و اشتغال تدوین شده است، اظهار داشت: اولین و محوریترین آن نهضت ساخت داخل است.
وی با بیان اینکه زنجیره ارزش حرف اول را در دنیا میزند ولی در کشور ما خوداتکایی به امری مقدس تبدیل شده است، افزود: دکترین اقتصادی کشور بر اقتصاد مقاومتی و اعتقاد به فکر و توان ایرانی بنا شده است.
سرپرست معاونت صنایع وزارت صمت، ارواسیا را فرصت و مزیتی برای کشور دانست و گفت: اکثر کالاها با توجه به نرخ ارز، قابلیت صادرات و رقابت در بازار جهانی را دارد.
وی با اشاره به اینکه اهداف کیفی بر پروژه ساخت داخلی در صنعت کشور تعریف کرده ایم ابراز داشت: رسیدن به استقلال و خودکفایی، تقویت اقتصاد دانش بنیان، تغییر رویکرد از مونتاژکاری به تولید و بسترسازی به درون سازی از مهمترین رویکردهای وزارت صنعت است.
صادقی نیارکی توجه جدی بر مدیریت واردات را مورد تاکید قرار داد و گفت: توان ارزی ما مبتنی بر توان صادر کنندگان ماست، اکثر تولیدکنندگان ساخت داخل به دلیل توجیه اقتصادی و توجه به تولید داخل، سود ده و رو به جلو است.
وی با بیان اینکه هدف کمی تعمیق ساخت داخل تا سال 1404 این است که از 30 میلیارد دلار واردات، 10 میلیارد دلار باید به ساخت داخل تبدیل شود، ابراز داشت: استراتژی ما تکمیل ظرفیت خالی، بازسازی و نوسازی صنایع، تکمیل طرحهای نیمه تمام و فراخوان سرمایهگذاران است که رسیدن به این هدف شدنی است.
صادرات غیرنفتی آذربایجان شرقی 43 درصد افزایش یافته است
حبیب امینزاده با تاکید بر اینکه تعامل با شرکتهای دانش بنیان منجر به داخلی سازی و ارتقای تکنولوژی صنایع میشود ، اظهار داشت: توانمند شدن شرکتهای دانش بنیان با شروع نهضت ساخت داخل نمود عینی یافته است.
وی با بیان اینکه 7 محور اصلی راهبردی وزارت صنعت در حمایت از تولید داخل است، افزود: توسعه تجارت و صادرات غیر نفتی، توسعه صنایع معدنی، توجه به شرکتهای دانش بنیان، توسعه و بهبود کسب و کار و لجستیک کالا از مهمترین راهبردهای این وزارت برای تعمیق ساخت داخل و ارتقای تکنولوژی صنایع و بهبود تولید و اشتغال است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان اینکه با جلوگیری از خروج ارز و صادرات بیشتر منابع ارزی کشور ارتقا مییابد، گفت: با ساخت داخل از خروج ارز هم جلوگیری میکنیم.
وی با بیان اینکه نهضت ساخت داخل به صنعت مس هم انتقال یافت و در بقیه صنایع از جمله صنعت نفت و پتروشیمی و صنایع ریلی هم سرایت کرده و این نهضت تداوم مییابد.
بیشتر بخوانید
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران: طرح جامع خرما از تولید تا صادرات تدوین شد
قائم مقام وزیر صنعت: صادرات کالاهای غیرنفتی ایران 17 درصد افزایش یافت
خلاءهای صادراتی سرمایهگذاری را به چالش میکشد
صادرات ایران به کشورهای خارجی 50 میلیارد دلار شد
تولید ملی| صادرات 90 هزار تن ورق عریض فولادی در دوره تحریم از ایران
امین زاده با اشاره به اینکه علی رغم تحریمهای ظالمانه در صنعت کشور، در 7 ماه گذشته 130 واحد جدید صنعتی و تولیدی با 600 میلیارد سرمایه گذاری و اشتغال 1400 نفر راه اندازی شدند، اضافه کرد: در این مدت همچنین 180 طرح توسعه تولید و صنعتی با سرمایه گذاری 800 میلیارد تومانی و اشتغال حدود 3 هزار نفر راه اندازی شد.
وی از صدور 800 پروانه تاسیس واحد جدید صنعتی و تولیدی خبر داد و گفت: پیشبینی میکنیم با سرمایه گذاری 8300 میلیارد تومانی و اشتغال 30 هزار نفری این واحدها به مرحله بهره برداری برسد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان اینکه صادرات غیر نفتی این استان 43 درصد رشد داشته که نشان از توانمندی بالای استان است، ادامه داد: صددرصد صنایع ما در استان، بخش خصوصی واقعی است که توانمندی بالایی در تولید و صادرات دارند.
وی با اشاره به اینکه توانمندی تولید 70 درصد قطعات خودرو را داریم، ابراز داشت: 30 درصد نیاز خودروسازان در حال تولید است که با کاهش ظرفیت تولید خودرو، میزان تولید قطعه سازان هم کاهش یافته است. از ایران خودرو هم میخواهیم که 30 درصد از قطعات ایران خودرو تبریز از آذربایجان شرقی تامین شود.
امین زاده با تاکید بر اینکه تامین مواد اولیه، دستمزد و هزینههای جانبی به صورت نقد است ولی پرداخت مطالبات قطعه سازان با تاخیر مواجه میشود، ابراز داشت: پرداخت مطالبات قطعه سازان در دو سه سال اخیر از حالت عرفی خارج شده و طلب 180 روزه دارند که این نا هماهنگی منجر به کوچک شدن قطعه سازان ما میشود لذا باید نحوه پرداخت مطالبات قطعه سازان به نقدی و به روز تبدیل شود تا قطعه سازان بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
وی با اشاره به دستاوردهای نمایشگاه رینوتکس 2019 تبریز در تعمیق ساخت داخل در قطعات خودرو، اضافه کرد: در میز سوم خودرو، تعداد 22 قطعه ساخت داخل شد و قرارداد 1336 میلیارد تومانی و کاهش ارز بری 99 میلیون یورو بسته شد.