خبرگزاری تسنیم شنبه 25 اسفند 97 : به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بهروز آقایی مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان در جمع خبرنگاران اعزامی به چابهار اظهار کرد: در سالجاری 17 مورد قرارداد سرمایهگذاری توسط شرکتهای ایرانی منعقد شده و به زودی قرارداد با 2 شرکت استرالیایی و سوئدی نیز برای سرمایهگذاری منعقد میشود.
وی افزود: چابهار بهترین مسیر برای ترانزیت کالا از هندوستان به افغانستان است و تاکنون طی تفاهمنامههای سهجانبهای که میان ایران، هندوستان و افغانستان منعقد شده است ترانزیت کالا از هند به افغانستان از مسیر چابهار در جریان است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: در سالجاری 9 فروند کشتی بزرگ کالای تجاری از هندوستان به افغانستان از طریق بندر چابهار تخلیه و بارگیری شده است، که در اولین مورد محموله این کشتی مورد استقبال رئیس جمهور افغانستان و در ایران مورد استقبال معاون وزیر امور خارجه قرار گرفت.
آقایی گفت: در سال گذشته با استفاده از شرایط پس از برجام تجهیزات تخلیه، بارگیری و بندری چابهار به روز و جدیدترین تجهیزات از آلمان وارد شد.
وی خاطر نشان کرد: در سالجاری 150 هیئت خارجی از چابهار بازدید کردند و 65 درخواست سرمایهگذاری ارائه شد که 19 قرارداد آن در حال انعقاد است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: ایجاد خط کشتیرانی میان بندر چابهار و بنادر کاندلاموندرا و بمبئی در هند به وسیله سه خط کشتیرانی انجام میشود و هر دو هفته یک سفر منظم دریایی دایر خواهد شد.
آقایی تصریح کرد: با توجه به این که 16.5 میلیون تن کالای هندی که به مقصد افغانستان و دیگر کشورهای مشترک المنافع بارگیری میشود، ما آمادگی داریم که از طریق بندر چابهار آن را جذب کنیم که در این راستا تا به امروز 9 فروند کشتی بزرگ کالاهای ترانزیتی به مقصد افغانستان در چابهار تخلیه و بارگیری شده است.
وی با اشاره به درآمد مناسب ترانزیت کالا از مسیر هند به افغانستان، عنوان کرد: برای جا به جایی این کالاها در سالجاری تنها 5 میلیارد تومان گردش مالی برای رستورانهای استان سیستان و بلوچستان ایجاد شده است و به ازای هر کانتینر 550 دلار آیدی دریایی و 800 دلار عوارض مرزی دریافت میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: سال آینده نیز خط دریایی بندر چابهار و مسقط عمان که فاصله 3.5 ساعته مسافران دریایی و حدود 290 کیلومتر فاصله برقرار میشود.
آقایی در پاسخ به این سوال خبرنگار تسنیم که چرا بندر چابهار از تحریمهای آمریکا معاف شده است، گفت: با توجه به این که هندوستان از کشورهای متحد آمریکا است، آمریکا به صورت تلویحی اجازه معافیت این بندر از تحریمهای خود را داده است که روزنه مناسبی برای ترانزیت کالا به حساب میآید.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان این که بندرچابهار آماده پذیرش کشتیهای بزرگ در هر اندازهای است، افزود: تجهیزات جدید مکنده غلات در بندر چابهار فراهم شده است که با این تجهیزات میتوانیم در هر ساعت 600 تن غلات را از کشتی تخلیه کنیم و کشتیهایی که قبلا 20 روزه تخلیه میشد امروزه ظرف 3 روز تخلیه میشوند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: در چابهار زیرساختهای مناسبی برای انبار و سیلوی غلات وجود دارد و ظرفیتهای جدید ظرف یکسال و نیم آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.