خبرگزاری تسنیم دوشنبه 22 مهر 98 : نیما بصیری طهرانی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با گلایه از اینکه متأسفانه ما هنوز یک استراتژی روشن برای صنایع کشور نداریم و همین موضوع باعث شده تا عملکرد واحدها به صورت برنامه ریزی شده نباشد، اظهار داشت: تجربه ثابت کرده وقتی یک صنعت با کمبود مواد اولیه روبرو میشود کالای آنها در بازار نایاب شده و در سالهای بعد سرمایهگذاران به این صنعت ورود پیدا کرده و با تأمین مواد اولیه این بخش روند رو به رشدی را طی میکند اما باید توجه داشت که روند رو به رشد این صنایع ربطی به فعالیت دولت ندارد.
وی افزود: به عنوان نمونه در بخش محصولات سلولوزی با افزایش قابل توجه نرخ ارز و مواد اولیه که عمده آنها از محل واردات تأمین میشد روبرو بود که همین موضوع عاملی شد تا بازار با کمبود کالا روبرو شود اما خوشبختانه در حال حاضر قیمتهای مواد اولیه در بازارهای جهان کاهش پیدا کرده و تمرکز واحدهای تولیدی در امر تولیدی رونق بیشتری پیدا کرده است به نحوی که بازار امروز هیچ مشکلی در تأمین محصولات سلولوزی ندارد.
این عضو هیئت مدیره انجمن سلولزی با تأکید براینکه دولت هیچ عملکرد مثبتی برای جبران ضرر واحدهای تولیدی در افزایش نرخ ارز و مشکلات تأمین مواد اولیه انجام نداد، گفت: سال گذشته سرمایه در گردش واحدهای تولیدی به خاطر افزایش نرخ ارز به یک سوم رسید و توان واحدهای تولیدی برای فعالیت بسیار کم شد. ما بدترین شرایط را در سال گذشته برای تولید گذاشتیم از یک طرف تحریمهای بین المللی و از طرف دیگر تحریمهای داخلی نفس را از تولیدکننده گرفته بود.
نائب رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران در ادامه صحبتهای خود با اعلام اینکه دولت امروز نرخ ارز را به ظاهر ثابت نگه داشته است، تصریح کرد: تمام برنامهها فقط در حد حرف است. اگر یک واحد تولیدی طلا هم تولید کند نمیتواند بهره های سنگین بانکی را پرداخت کند برخی از تولیدکنندگان اموال شخصی خود را فروخته تا بتوانند واحد تولیدی را سرپا نگه دارند. حتی وقتی تولیدکننده میگوید من اعتباری در نزد فروشندگان خارجی دارم دولت قبول نکرده و الزام میکند که ارز باید بخرید. چرا هیچکس پاسخگوی مشکلات تولیدکنندگان نیست.