خبرگزاری تسنیم پنجشنبه 2 آذر 96 شناسه خبر 1582404 : ئیس انجمن آردسازان گفت: اسناد و مدارک موجود نشان میدهد که شرکتهای وابسته به وزارت جهاد کشاورزی در مقاطعی که واردات گندم ممنوع بود واردات داشته اند.
به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا مرتضوی امروز در یازدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت آرد و نان در واکنش به اینکه، به دلیل اظهارت قبلیش درباره “اختلاط خاک با گندم”، توسط وزارت جهاد کشاورزی متهم به تشویش اذهان عمومی شده است، اظهار کرد: در سالی که واردات گندم ممنوع بود، باید پرسید که چه کسی این محصول را ثبت سفارش و وارد کرد.
وی افزود: اسناد و مدارک موجود نشان می دهد که شرکت های وابسته به وزارت جهاد کشاورزی بودند که در آن سالها گندم را وارد کردند؛ بنابراین بخش خصوصی، واردکننده گندم در آن سال ها نبوده است و من به عنوان بخش خصوصی مدافع واردات گندم نبودم.
رئیس انجمن آردسازان ادامه داد: درصورتی که مدیریت کیفیت گندم از طریق اختلاط صحیح انجام شود، تولید گندم ایران کیفیت لازم را برای پخت نان تخت مورد نیاز کشور را دارد.
وی مدعی شد: دولت از اعتبار مالی، آبهای مرزی برای واردات گندم در آن سال ها استفاده کرد، بنابراین بخش خصوصی دنبال واردات گندم نیست.
مرتضوی با بیان اینکه خرید تضمینی گندم همراه با خاک (تا7درصد)انجام می شود ادامه داد: گلوتن گندم پایین نیست چرا که بر اساس ارزیابی های صورت گرفته حداقل کیفیتی که برای گندم و آرد در نظر میگیرند با گلوتن 25 درصد است که در همه دنیا با همین میزان تولید نان صورت می گیرد وحتی نیازی به استفاده از آنزیم ها و افزودنیها برای افزایش کیفیت آرد وجود ندارد.
وی با بیان اینکه جدول پاکی خرید تضمینی گندم مورد استفاده جهاد کشاورزی مشکل دارد، تصریح کرد: اگر یک نفر 7 درصد خاک به گندم اضافه کند و آن را به صورت خرید تضمیمی به دولت بفروشد، پول بیشتری در مقایسه با کشاورزی که گندم را به صورت خالص به فروش رسانده به دست می آورد.
مرتضوی گفت: جهاد کشاورزی اگرمیگوید گندمی که خرید تضمینی کرده خاک ندارد، چرا مکانیسمی طراحی شده خود را بر اساس آن 7 درصد خاک اختلاط شده با گندم خریداری می کند.
وی افزود: گندم ایرانی که خاک ندارد بلکه خاک را به آن اضافه می کنند چرا که این جدول پاکی، خطا وجود دارد و ناپاک است.
وی اظهار امدواری کرد که جدول پاکی گندم سال آینده و در آغاز فصل خرید تضمینی گندم اصلاح می شود گفت: وزارت جهاد کشاورزی همچنن از ابزارهای دقیقی برای سنجش میزان افت مفید و غیرمفید گندم بهره نمی گیرد.
رئیس کانون انجمنهای صنایع غذایی اظهار کرد: بر اساس استاندارد شماره 104، وزارت جهاد کشاورزی باید از توری های 20×2 میلی متر برای آزمایش و سنجش میزان افت مفید و غیرمفید گندم استفاده کند اما توری که استفاده می کند 2×2 میلی متر است و میزان افت را نشان نمی دهد.
وی تاکید کرد که هیچ کس از خودکفایی گندم یا ممنوعیت واردات آن ناراحت نمیشود اما خرید تضمینی گندم باید با اصلاح جدول پاکی درست شود تا بیت المال و ثروت ملی ازبین نرود.