خبرگزاری تسنیم جمعه 26 خرداد 96 شناسه خبر 1437763 : یک کارشناس اقتصادی گفت: بر اساس آمار، پارسال ۳ونیم درصد کل تسهیلات پرداختی بانکها سهم تسهیلات صنایع کوچک و متوسط شده است و سهم دلالان و حتی قاچاقچیان از تسهیلات بانکی بیشتر از تولیدکنندگان بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجتالله عبدالملکی استاد دانشگاه و کارشناس امور اقتصادی در برنامه گفتگوی ویژه خبری اذعان کرد: هنوز اشتغال مسئله اصلی دولت نیست.
او ادامه داد: گرچه موضوع کار و اشتغال در کشور به بحران تبدیل شده است اما هنوز از سوی دولتمردان نگاه جدی به آن نشده است البته در وزارت کار تلاشهایی شده اما تلاش یک وزارت در کشور مانند تلاش هافبکی است که با حفظ توپ خیال پیروزی دارد اما نه دروازهبان با آن هماهنگ است نه خط حمله.
عبدالملکی افزود: البته در کشورمان پیشبندی برای اشتغال وجود دارد و آن هم شورای عالی اشتغال است که تا به حال اقدام مثبتی از آن ندیدهایم. برای آنکه شغل بهدردبخوری داشته باشیم باید میان 6 موضوع وحدت ایجاد کنیم؛ بازار، سرمایه، مواد اولیه، دانش، مهارت نیروی کار و فرهنگ تولید و اشتغال.
وقتی تولید و اشتغال در محوریت تلاشمان نباشد باقی این 6 مورد هم کاری از پیش نخواهند برد.
وی با اشاره به اینکه برای حل معضل بیکاری و ایجاد اشتغال، جدیتی وجود ندارد، گفت: مسئله اشتغال و رفع بیکاری در کانون توجه دولت یازدهم قرار ندارد.
وی ادامه داد: اگر کلّیت دولت، اراده جدی برای حل این معضل نداشته باشد وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی بهتنهایی کاری را از پیش نمیبرد.
عبدالملکی افزود: سیاست تجاری بانکی و دیپلماسی اقتصادی ما متناسب با اشتغال نیست.
این کارشناس اقتصادی گفت: بر اساس آمار، پارسال حدود 16هزار میلیارد تومان یعنی حدود 3 و نیم درصد کل تسهیلات پرداختی بانکها، سهم تسهیلات صنایع کوچک و متوسط شده است و نتیجه میگیریم نظام بانکی ما در راستای اشتغال و تولید کار نمیکند و این در حالی است که سهم دلالان و حتی قاچاقچیان از تسهیلات بانکی بیشتر از تولید کنندگان است.
وی ادامه داد: در سه سال اخیر فشار زیاد مالیاتی بهروی اصناف وارد کردیم که منجر به تعطیلی تعداد زیادی از آنها شد.
عبدالملکی افزود: بهجای اینکه جلوی فرار مالیاتی را بگیریم از خوشحسابها چند برابر مالیات میگیریم.