خبرگزاری تسنیم دوشنبه 22 فروردین 1401 : یک عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک با اعلام اینکه اعتقاد به حمایت از صنعت پوشاک وجود ندارد، گفت: اگر حمایت لازم از این صنعت صورت نگیرد کسب و کارهای کوچک مجبور به تعدیل نیرو و حتی تعطیلی خواهند بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، صنعت نساجی و پوشاک علاوه بر داشتن ارزش افزوده بسیار بالا از نظر اشتغال نیز دارای ظرفیت بالایی است و در صورتی که مورد اقبال مسئولان قرار گیرد میتواند هم در بحث درآمدی موثر عمل کند و هم آمار اشتغال را افزایش دهد.
اما متأسفانه سیاستهای غلط دولتمردان و کمتوجهی به آن، ایران را به مبدا نخست پوشاک قاچاق تبدیل کرده و با وجود اینکه واردات آن ممنوع شده و به ظاهر اقدامات حمایتی برای کمک به این صنعت افزایش پیدا کرده است، هنوز این صنعت نتوانسته به جایگاه واقعی خود بازگردد.
امروز تولید پوشاک ایرانی به بدترین وضع خود رسیده و رشد روزافزون واردات بیرویه، قاچاق، موانع تولید و نبود زیرساختهای نوین صنعت پوشاک را به ورطه نابودی کشانده است.اما نکته اینجاست دولتمردان همچنان در شعار به کلیدی بودن این صنعت تأکید دارند اما در عمل خبری از ساماندهی مشکلات فعالان این بخش نیست.
*وزارت صمت درک درستی از موضوع حمایت از تولید ندارد
در همین ارتباط مجید افتخاری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه در طول چند سال اخیر موضوع تولید در شعار سال مورد توجه جدی مقام معظم رهبری قرار گرفته است، اظهار کرد: اما گویا وزارت صمت درک درستی از موضوع حمایت از تولید ندارد. زمانی مفهوم حمایت از تولید در کشور معنا پیدا می کند که تولیدکننده بتواند به راحتی محصول خود را در بازار داخلی به فروش برساند. اما امروز وضع اینگونه نیست.
وی با اعلام اینکه بخش قابل توجهی از بازار شب عید ما در اختیار شبکه های غیرقانونی و زیرزمینی پوشاک قرار دارد، گفت: تولیدکننده داخلی بهمن ماه و اسفندماه گذشته را از دست داد. سهم بازار ما در اختیار کالاهای قاچاق و بساط گسترها و مزون ها و شبکه های فروش پوشاک زیرزمینی قرارگرفته است.
این فعال حوزه پوشاک با انتقاد از اینکه هیچ نظارتی بر این شبکه های توزیع پوشاک غیرقانونی در کشور وجود ندارد، تصریح کرد: به راحتی در سایتها و فضاهای مجازی محصولات خارجی به فروش می رسد. در دوره تشدید بیماری کرونا واردات مسافری محدود شده بود اما متاسفانه درحال حاضر بازار آنها هم رونق پیدا کرده است. در کل اگر دولت می خواهد از صنعت پوشاک کشور حمایت کند باید مسیر عرضه محصول در بازار را اصلاح نامید.
افتخاری افزود: اگر مسیر عرضه درست شود تولیدکننده می تواند چرخه فعالیت خود را انجام دهد. اما متاسفانه هیچ نظارتی برای مدیریت عرضه پوشاک در سطح بازار وجود ندارد. حتی فقط درسال 97 بحث طرح ضربتی مقابله با برند های غیرقانونی پوشاک انجام شد، اما مقطعی صورت گرفت.
*لزوم تحریک تقاضا و نظارت بر سطح عرضه در صنعت پوشاک
وی اضافه کرد: جالب اینجاست درحال حاضر ستاد مبازه با قاچاق کالا معتقد است “میزان قاچاق پوشاک 300 میلیون دلار است این درحالیست که میزان قاچاق پوشاک 2 میلیارد و 600 میلیون دلار بوده این موضوع نشان می دهد عرضه پوشاک قاچاق در کشور کاهش یافته است”.
به گفته دولت افتخاری، در واکنش به این صحبت ها باید گفت به هیچ عنوان موضوع مدیریت نشده و پوشاک قاچاق به راحتی در سطح بازار توزیع شده و همین امر مشکلات اساسی را برای تویدکننده داخلی بوجود آورده است.
این عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک با اعلام اینکه اعتقاد به حمایت از صنعت پوشاک وجود ندارد، گفت: اگر حمایت لازم از این صنعت صورت نگیرد کسب و کارهای کوچک مجبور به تعدیل نیرو و حتی تعطیلی خواهند بود امسال شرایط پرداخت حقوق تغییر کرده و تولیدکننده باید منابع لازم برای چرخه فعالیت خود داشته باشد.
افتخاری دو راهکار تحریک تقاضا و نظارت بر سطح عرضه را نکات مهم ساماندهی بازار پوشاک عنوان کرد و گفت: امسال رهبری بر تولید دانش بنیان تاکید کردند اما وقتی ما نتوانیم محصول خود را در بازار به فروش برسانیم سرمایه کافی برای حرکت در به کارگیری علوم دانش بنیان را در روند تولید هم نداریم.