خبرگزاری تسنیم جمعه 27 مهر 97 : به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،کنگره سالانه فدراسیون جهانی کابل2018 با تمرکز بر صنعت کابل خاورمیانه در شهر مسقط برگزار شد. نمایندگان بیش از ده کشور دنیا از جمله ایران امارات ترکیه قطر عربستان که بیش از 70 درصد تولید کابل را در اختیار دارند در این کنگره حضور دارند.
علیرضا کلاهی صمدی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران به عنوان نماینده ایران در این کنگره با اشاره به ظرفیت بالقوه ایران و سهم بالای منابع مس افزود؛قطعا سرمایه گذاری خارجی و تشکیل کنسرسیوم از شرکت بزرگ تولیدکننده کابل در ایران سهم تولید کابل در خاورمیانه را افزایش میدهد .
این درحالی است تمرکز کنگره جهانی کابل ،افزایش سهم تولید در خاورمیانه را هدفگذاری کرده است. از این رو میتوان با تسهیل شرایط سرمایه گذاری و شفافیت حقوق مالکیت، نگاه سرمایه گذاران خارجی را برای حضور در ایران جلب کرد.
وی افزود:امروزه کشورهایی کوچک مانند عمان و امارات دارای شرکت های بزرگ و مطرح در این حوزه میباشند و ترکیه و عربستان سعودی که حتی یک معدن مس ندارند ده ها برابر ما صادرات دارند.
به گفته علیرضا کلاهی؛یکی از دلایل این عدم موفقیت ایران در صنعت ،جدا بودن از زنجیره تامین جهانی و از دست دادن فرصت های یادگیری و بهبود عملکرد که موجب فاصله گرفتن از این صنعت جهان که در اختیار مدیران میگذارد میباشد.
وی افزود: تنشهای داخلی و خارجی یک مانع شکل گیری مشارکت های خارجی در این حوزه شد.
کلاهی در این نشست تاکید کرد؛بخش خصوصی ایران تمایل فراوانی برای تولید مشترک و انتقال تکنولوژی دارد.
به گفته کلاهی؛یکی از دلایل این عدم موفقیت ایران در صنعت ،جدا بودن از زنجیره تامین جهانی و از دست دادن فرصت های یادگیری و بهبود عملکرد که موجب فاصله گرفتن از این صنعت جهان که در اختیار مدیران میگذارد میباشد.
وی خاطرنشان کرد:با توجه به پیش بینی رشد 3.5درصدی صندوق بینالمللی پول برای منطقه خاورمیانه میتوان امیدوار بود که افزایش قیمت نفت منجر به تحقق این رشد شود.
عضو هیات رئیسه فدراسیون بین المللی صنعت کابل تاکید کرد؛افزایش قیمت نفت فرصتی است که منجربه رشدصنایع زیر ساخت شده است.
کلاهی تاکید کرد:در شرایطی که کشورهای مطرح دنیا بدنبال افزایش سهم خود از بازار جهانی دارند ضرورت دارد تولیدکنندگان مطرح کشور که در شرایطی نابرابر با رقبا بین المللی رقابت میکنند مورد حمایت بیشتری قرار گیرند.
کلاهی تاکید کرد پتانسیل 5 میلیارد دلاری تا ده سال آینده در صنعت سیم و کابل کشور وجود دارد که به تنهایی 5000 هزار شغل پایدار را ایجاد خواهد کرد. در حال حاضر گردش مالی در فدراسیون جهانی کابل 200 میلیارد دلار است که سهم ایران در این بازار در حال حاظر حدود 0.6 درصد است.
گفتنی است، در این نشست ،در کنار ایران نمایندگان کشورهایی اروپایی، آمریکا، چین، ژاپن، ترکیه ، مکزیک، امارات، کره و عربستان حضور داشتند.