خبرگزاری تسنیم دوشنبه 4 آذر 98 : به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اخیر خود با 2500 نفر از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی با اشاره به اهمیت ثروت ملی و گسترش رفاه عمومی در نظام اسلامی و ضرورت امید نبستن به خارج از کشور، تأکید کردهاند: کار و راهبرد اساسی «مصونسازی اقتصاد از آسیب تحریمها از طریق تقویت و رونق تولید داخلی» است و بنده پشت این قضیه ایستادهام و از مسیر پیشرفت حقیقی کشور کاملاً دفاع میکنم.
رهبر انقلاب تولیدکنندگان را فرماندهان، پیشروان، خطشکنان و صفوف مقدم عرصه حیاتی «تولید داخلی، رونق اقتصادی و گسترش رفاه عمومی» خواندند و خاطرنشان کردند: این میدان خطیر، میدان یک جنگ واقعی است.
در این دیدار چند تن از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی به بیان دیدگاهها و پیشنهادات خود برای بهبود فضای کسبوکار پرداختند که یکی از این افراد محمد عرب، رئیس هیئتمدیره شرکت شیماکفش بود که در سخنان خود به بیان توانمندی بسیار بالای صنعت کفش کشور پرداخت و با اشاره به اینکه صنعت کفش کشور دارای قطبهای فعال و مهمّی در استانهای مختلف مانند تهران، تبریز، کرمانشاه، زنجان، قزوین، قم و مشهد است پیشنهاد کرد: “دستور فرمایید با ارائهی طرحی جامع از طرف متخصصین کشور با داشتن دانش و زیرساختها مواد اولیه و نیروهای کار متخصص ایران را به ترمینال کفشی خاورمیانه جهت تولید و صادرات تبدیل نماییم که در این صورت میتوانیم با حضور رقبا سهم بیشتری در بازار کشورهای همجوار و دوردست داشته باشیم.”
بیشتر بخوانید
طرح پیشنهاد تبدیل ایران به «ترمینال کفش خاورمیانه»
«ترمینال کفش خاورمیانه میشویم؟»|مردم عراق و افغانستان کفش ایرانی را به بقیه ترجیح می دهند/ماشینآلات بروز نیاز داریم
«ترمنیال کفش خاورمیانه میشویم؟»|کفش ترکیه رقیب اصلی ایران است/ از دولت کمک نمیخواهیم، فقط مانع ایجاد نکند
«ترمینال کفش خاورمیانه میشویم؟»|توان صادرات 500میلیوندلاری کفش ایران/ در برخی کشورها جای چین را گرفتیم
خبرگزاری تسنیم درباره این طرح پیشنهادی گفتوگویی با فعالان صنعت کفش کشور انجام داده است تا الزامات تبدیل ایران به ترمینال کفش خاورمیانه از زبان آنها مطرح شود.
علی لشگری عضو هیئت مدیره جامعه صنعت کفش ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه خوشبختانه ایران نیز مانند سایر کشورها از جمله ترکیه، پاکستان، هند، برزیل توجه ویژهای به صنعت کفش دارد، اظهار داشت: این موضوع باعث شده تا صنعت کفش ایران در سطح بینالمللی جزو بازیگران اصلی بهشمار آید بهنحوی که امروز ایران در منطقه خاورمیانه در تولید کفش مقام اول و در دنیا رتبه 12 را به خود اختصاص داده است.
وی با اعلام اینکه این موضوع نشان میدهد مسئولین باید حساسیت خود را نسبت به توسعه صنعت کفش کشور بیشتر کنند، افزود: انتظار میرود این روزها که تولیدکنندگان در شرایط سختی بهسر میبرند، توجه ویژهای به صنعت کفش شود البته در جلسه اخیر تولیدکنندگان با مقام معظم رهبری تکلیف برای مسئولین روشن شده که باید اقدامات لازم را برای بهبود فضای کسبوکار برای تولیدکنندگان فراهم آورند.
این عضو هیئت مدیره جامعه صنعت کفش ایران، تصریح کرد: ما در مقام عمل از دولت انتظار داریم موانع پیشِروی تولیدکنندگان را از بین ببرد، بهعنوان نمونه در بخش بیمه هزینههای زیادی به تولیدکنندگان تحمیل میشود که دولت باید در این رابطه اقدامات لازم را انجام دهد.
لشگری به صنعت کفش بهعنوان یک صنعت پیشران برای توسعه بخشی از صنایع کشور اشاره کرد و گفت: سال گذشته 115 میلیون دلار صادرات کفش در ایران انجام شده که اگر موانع پیشِروی تولید از بین برود بهطور حتم این رقم چندین برابر خواهد شد.
*عمده مواد اولیه تولید کفش را داخلیسازی کردیم
وی با اعلام اینکه “خوشبختانه در یک سال اخیر با وجود تمام مشکلات توانستیم مهمترین مواد اولیه تولید کفش را که همان پییو است در داخل تولید کنیم”، تصریح کرد: بخشی از این مواد در زیره کفش مورد استفاده قرار میگیرد که ما وابستگی به واردات آن داشتیم. اما خوشبختانه در یک سال اخیر با برنامهریزیهای صورتگرفته در بخش تولید توانستیم این ماده اولیه را در داخل کشور تولید کنیم.
این عضو هیئت مدیره جامعه صنعت کفش ایران، اضافه کرد: سال گذشته هر کیلو مواد پییوی خارجی با ارز نیمایی 8 هزار و 500 تومانی بالای 40 هزار تومان در بازار به فروش میرسید، امروز با داخلیسازی این ماده، هر کیلو پییوی ایرانی در بازار 24 هزار تومان است.