خبرگزاری تسنیم شنبه 18 فروردین 97 : به گزارش خبرگزاری تسنیم، تفاهمنامه همکاری های دراز مدت انجمن های صنایع غذایی ایران و اتحادیه تعاونی های ترکیه در مراسمی در اتاق بازرگانی ایران امضا شد.
فاحرتین فویراز مدیر کل تعاونی های اعتباری کشاورزی ترکیه در حاشیه این مراسم با بیان اینکه این تفاهمنامه مقدمه ای برای همکاری های بلند مدت کشاورزی و صنایع غذایی میان دو کشور است گفت: بر اساس این تفاهمنامه مواد و احتیاجات طرفهای ایرانی را با کیفیت عالی ، راحت و بدون واسطه تامین می کنیم .
وی افزود: بر اساس این تفاهمنامه انتظار داریم احتیاجات ترکیه نیز که از طریق ایران قابل تامین است در اختیار ما قرار گیرد .
محمدرضا مرتضوی رئیس کانون انجمن های صنایع غذایی همچنین گفت: دو بازار بزرگ در اختیار ایران و ترکیه است که می توانیم با همکاری نیازهای همدیگر را تامین و تکمیل کنیم.
وی با بیان اینکه باید فهم درستی از نیازهای متقابل بوجود آوریم گفت : هر کشوری برای تامین نیازهای خود هم به تولید داخل کشور نیاز دارد و هم می تواند ظرفیت های خالی خود را با استفاده از امکانات دیگر کشورها تکمیل و ارزش افزوده ایجاد کند .
مرتضوی افزود: ترکیه در حوزه فناوری ، آبیاری و زراعت نوین پیشرفت های خوبی داشته که می تواند در ایران مورد استفاده قرار گیرد ما هم می توانیم در تامین مواد مورد نیاز برای کشاورزی مانند کودهای شیمیایی و کالاهایی مانند زعفران و پسته که در ترکیه تولید نمی شود در نقش تامین کننده برای این کشور باشیم .
وی گفت: اگر بازارهای خود را به صورت منطقی و دوستانه به روی یکدیگر باز کنیم می توانیم تکمیل کننده نیازهای یکدیگر باشیم .
مرتضوی افزود: 50 درصد ظرفیت صنایع تبدیلی غذایی در ایران خالی است و این صنایع با مشکلات نقدینگی و مواد اولیه دست و پنجه نرم می کنند که می توانیم با استفاده از امکانات ترکیه این ظرفیت ها را فعال کنیم .
رئیس کانون انجمن های صنایع غذایی گفت: عراق ، سوریه و روسیه بازارهای جذابی برای دو کشور ایران و ترکیه است که می توانیم در همکاری مشترک با یکدیگر تاثیر خوبی بر روی این بازارهای منطقه ای داشته باشیم .
ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک در دستور کار ایران و ترکیه
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران: ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک مهمترین توافق اتاق بازرگانی ایران و اتاق های بازرگانی استانبول و آنکاراست که بزودی اجرایی می شود.
حسین پیر موذن در مراسم امضای تفاهم نامه کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و اتحادیه تعاونی های ترکیه افزود : در ساخت شهرکهای صنعتی مشترک ، اتاقهای بازرگانی دو کشور سرمایه گذاری می کنند که در این باره ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک در استانهای آذربایجان شرقی ، قزوین و قم در دست بررسی است.
وی با بیان اینکه مهمترین تمرکز شهرکهای صنعتی مشترک در حوزه صنایع غذایی است ابراز امیدواری کرد: با سرمایه گذاری مشترک اتاق های بازرگانی دو کشور شاهد رشد و شکوفایی صنایع غذایی و صنایع وابسته باشیم.
پیرموذن همچنین گفت: با استفاده از ظرفیت اتاق های بازرگانی دو کشور ترتیبی اتخاذ کردیم تا موضوعات مربوط به تعرفه های گمرکی و شناخت ظرفیت های تجاری دو کشور از طریق پایگاه اطلاع رسانی اتاقهای ایران و ترکیه قابل دسترس برای فعالان اقتصادی دو کشور باشد.